Vad är en Adolescent psykolog?

En psykolog är en person som har genomgått utbildning doktorsexamen och sedan uppnått tillstånd så att de kan erbjuda rådgivning och behandla dem med psykiska problem eller sjukdomar. Alla psykolog kan behandla barn, men ibland termen barn eller ungdomar psykolog används. Detta är inte en skyddad titel i de flesta fall. Folk blir inte ytterligare certifiering claming sina meriter för att behandla barn eller tonåringar, men vad de flesta menar med unga psykolog är att deras fokus i studier av doktorandutbildning stod främst ungdomar. Vissa kan till och med har gjort en forskningsstudie eller en avhandling om någon aspekt av psykisk hälsa och tonåringar.

Ungdomsåren ses som att ha sin egen uppsättning känslomässiga frågor och problem. Djupgående förståelse av dessa kan hjälpa informera behandling av denna grupp av människor. Behandlingen är kanske inte desamma för ett 16 år gammalt som det är för en 25 år gammal, eftersom intensivt utvecklingsarbete sker i det förra. Som en grupp, kan tonåringar studeras för att se hur de reagerar på olika typer av behandling, och även hur de visar symtom på psykisk ohälsa eller sjukdom. Det finns även vissa psykiska störningar särskilt i samband med tonåren, som ätstörningar.

När du väljer en terapeut för en tonåring, många människor söker en ung psykolog, eftersom de vill att särskild expertis som kan komma med en person väl utbildade för detta ämne. Det kan vara lättare att hitta en barnpsykolog, men, och detta kan också föreslå en person som utbildats i att arbeta med tonåringar. Visst uppväxtåren är två skilda utvecklingsperioder, men de som studerar barnpsykologi (som även är inte en skyddad titel) har ofta använt en hel del tid åt att studera tonåring psykologi. Det bästa sättet att ta reda på psykologen kompetens är att fråga.

En ung psykolog är inte begränsad i fråga om hur de skulle kunna fungera. Vissa av dessa utövare göra praktiken i första hand behandling. Andra kan arbeta i psykisk hälsa institutioner, särskilt sådana för tonåringar, behandling eller centrum rehab för tonåringar, eller barnsjukhus. Psykologer av detta slag kan också fungera i skolan, som lärare, eller de kan göra forskning.

Något som kan förvirra många människor är skillnaden mellan begreppen unga psykologen och ungdomar psykiater. Typiskt, psykologer inte är läkare (även om vissa läkare har en examen i psykologi), och de kan inte ut medicin. När tonåringar kräver medicinering för olika psykiska sjukdomar, kan föräldrar vill leta efter en ung psykiater, som kan erbjuda behandling i tillägg till hantering av läkemedel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.