Vad är Transitional Cell Carcinom?

Transitional cell carcinoma, även känd som nedsatt urothelial cancer, är en malignitet som utvecklar i urinvägarna. Den kan växa i urinblåsan, urinledaren eller njurarna, och ofta kommer i form av multipla tumörer, snarare än en tumör på en isolerad plats. Denna cancer kan vara mycket aggressiv, och är dödlig om den inte behandlas. Behandling normalt omfattar inmatning av en urolog, en onkolog och annan medicinsk personal som radiologer.

Detta cancer uppstår i de övergångsbestämmelser celler som linje urinvägarna. Det inträffar när dessa celler börjar föröka sig snabbare än de borde, utvecklas till en tumör. Förutom att malign kan tumören täppa också urinvägarna, vilket leder till frågor som urinretention och smärtsam urinering. Halsen av urinblåsan är en gemensam plats för tillfälliga cell carcinoma, och människor som har denna cancer runt halsen i urinblåsan, svårigheter att urinera är ett mycket vanligt symptom.

De människor som löper störst risk för övergångsbestämmelser cell carcinoma är män över 40 år. Symtomen kan omfatta svårigheter att urinera och buksmärta. Cancern kan identifieras med hjälp av medicinsk bildhantering och studier patologi som kan peka ut områden av onormala celler. Den carcinoma kan visas i form av en plakett, en knöl eller en upphöjd tillväxt någonstans i urinvägarna, och hos kvinnor, kan det ibland verka i äggstockarna också.

En av de största riskerna faktorer för en övergångsperiod cell carcinoma är rökning, rökare är mycket mer benägna att utveckla denna cancer. Andra riskfaktorer inkluderar långvarig användning av smärtstillande medel, och exponering för kemikalier, vanligtvis som ett resultat av yrkesmässig exponering. Det kan finnas genetiska komponenter också, både ärftliga och resultatet av spontana mutationer. I andra fall kan personer utan uppenbara risker att utveckla denna cancer.

När cancer har identifierats och en stegvis, diskussioner om behandling kan påbörjas. Kirurgisk resektion av tumören är vanligen rekommenderas att stoppa cancern från att spridas, även om vissa patienter kan operation vara för riskabelt, eller inte anges. Förutom operation kan patienter behandlas med immunterapi och kemoterapi. Strålbehandling rekommenderas generellt inte övergångsbestämmelser cell carcinoma.

Prognosen för en patient med övergångsperiod cell carcinoma varierar beroende på patientens ålder och kondition, placering och stadium av cancer, och vilken typ av behandling patienten får. Patienter kan prova att diskutera alternativ för behandling med flera läkare så att de kan få en bättre uppfattning om deras möjligheter och den potential för återvinning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.