Vad är Testosteron Kosttillskott?

Testosteron tillskott är receptbelagda eller över disk produkter utformade för att bidra till att korrigera en testosteronbrist. Tilläggen kan ske i form av injektioner, plåster eller någon form av aktuella kräm eller gel. Tillägg av denna typ används ibland av idrottare för att främja den fortsatta utvecklingen av muskelmassa och uthållighet, även om oövervakade och överdrivet användande av kosttillskott i allmänhet avskräckta av läkare.

Det mest effektiva typerna av testosteron tillskott är de som är tillgängliga med receptbelagt och som administreras under övervakning av en kvalificerad läkare. Det finns flera fördelar med detta arrangemang. För det första kan läkaren justera dosen efter behov över tiden, att se styrkan i tillägget är tillräcklig för att vända den brist, men inte tillräckligt stark för att orsaka biverkningar såsom aggressivitet eller sömnlöshet.

Komplettering av en läkare gör det också möjligt att vara säker på kvaliteten på och innehållet i testosteron kosttillskott. Detta är inte alltid fallet med produkter som inte omfattas av statliga regleringar. Chansen att intag av något som skulle få en negativ effekt på produktionen av andra viktiga hormoner är mycket lägre vid användning av läkemedel som har testats och befunnits uppfylla säkerhetsnormer som införts av en statlig organisation.

Samtidigt som det finns ett antal över disk produkter på marknaden idag, många av dem gör anspråk som är tvivelaktiga i bästa fall. Några av dessa typer av testosteron-vitamin kan ge viss hjälp, särskilt om de innehåller vitaminer och mineraler som är kända för att bidra till att stödja en korrekt funktion av hypotalamus, testiklar, och hypofysen. Men många över disk tillägg som hävdar att korrigera låga testosteronnivåer kan innehålla kombinationer av örter och animaliskt material som inte har någon vetenskapligt bevisad grund. Dessa nostrums är bjudet att vara idealisk för att snabbt korrigera en brist på vilja, eller en oförmåga att utföra i en intim situation, en marknadsföringsstrategi som hjälper till att väcka uppmärksamhet och bredda deras överklagande.

I gångna tider har idrottsmän använt testosteron kosttillskott för att förbättra allmän uthållighet under sport och främja utvecklingen av muskelmassa. Några av dessa behandlingar ges under ledning av en legitimerad läkare och är konstruerade för att ge fördel med få biverkningar. Detta omfattar produkter som testosteron injektioner, det testosteron lapp, eller testosteron grädde.

Det har dock också funnits fall då testosteron tillskott användes i överskott, vilket ledde till utvecklingen av ett brett spektrum av kroppsliga krämpor. Medan en testosteron gel eller injektion är bra när det ges i strikt övervakade doser, utöver användandet av dessa tillskott kan hindra kroppens naturliga förmåga att producera hormonet, lämnar personen beroende av kosttillskott.

Det är viktigt att notera att läkare tenderar att använda sig av testosteron tillskott endast då låg testosteron upptäcks. Tilläggen används ibland för att öka testosteron nivåer som patienten återhämtat sig från någon form av trauma eller medicinsk behandling som har hindrat möjligheten för kroppen att producera tillräckliga testosteronnivåer på egen hand. När hälsokrisen skickas till, kan läkaren börja minska de tillägg som kroppen börjar producera mer testosteron naturligt, så småningom avbryta användningen av kosttillskott helt och hållet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.