Vad är Kolhydrater Malabsorption?

Den grupp näringsämnen som kallas kolhydrater innehåller stärkelse och socker. Kolhydrater malabsorption kan ibland kallas kolhydrater intolerans. Detta beror på att människor som lider av detta villkor har problem att tolerera vissa kolhydrater efter de konsumerar dem. Detta beror i allmänhet på en oförmåga att bryta ner kolhydraterna under matsmältningsprocessen. Detta tillstånd leder ofta till tarmen problem som kan variera i svårighetsgrad.

Kolhydrater är människans bränsle. Kroppen bryter ner dem och matar dem in i blodomloppet. Detta är hur en person får hennes energi. Om hon lider av kolhydrater malabsorption, men då denna process inte fungerar korrekt. De kolhydrater förbli osmält och fortsätta passerar genom tarmkanalen.

symptom på detta tillstånd kan vara kramper, diarré och gassiness. Dessa symtom är associerade med det faktum att de osmälta kolhydrater så småningom ta sig till tjocktarmen. När detta händer vätskor lockas och det icke-absorberade materialet börjar jäsa. Detta orsakar gaser som skall skapas som kan göra en person känner sig uppsvälld.

Man tror att malabsorption av vissa kolhydrater, till exempel laktos och fruktos, kan kopplas till depression. Det framgår av länken i kvinnor. Hos män är dock kolhydrater malabsorption inte tros ha samma negativa psykiska effekter. Man har också funnit att barn som lider av detta villkor att växa långsammare än sina jämnåriga.

Laktosintolerans är en av de mest funna typer av kolhydrater malabsorption. Dessa förhållanden kan vara närvarande vid födseln eller kan komma att utvecklas senare i livet. En av anledningarna till att kolhydrater malabsorption uppstår beror på en avsaknad av intestinala enzymer. Problemet kan också orsakas genom att dricka fruktjuice som innehåller sorbitol.

Kolhydrater malabsorption vanligen diagnostiseras efter ett utandningstest. När de utför detta test, är målet att upptäcka väte nivåer. Om kolhydrater är ordentligt smält bör dessa nivåer vara låg.

I de flesta fall kommer en person som bara har ett problem smälta vissa kolhydrater, till exempel laktos. I dessa fall kan behandling innebära att personen undvika livsmedel som innehåller dem kolhydrater hon inte kan absorbera. En person kan också få i uppdrag att ta enzym kosttillskott.

Kolhydrater malabsorption kan leda till näringsmässiga problem. I svåra fall kan en person som måste tas in till sjukhuset. Även om det kan hon behöva behandlas med en speciell diet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.