Vad är Imago relationsterapi?

Imago relationsterapi utvecklades ursprungligen av Harville Hendrix, PhD. Hendrix samarbetat med sin hustru Helen LaKelley Hunt, PhD under 1980-talet för att utveckla en form av relation terapi som bygger på idén om en undermedveten bild. Båda grundarna ansåg att män och kvinnor söker kompisar som är lika, omedvetet, på ett tomrum, som lämnades kvar av sina föräldrar.

Även till synes komplicerade, är idén bakom Imago relationsterapi ganska enkelt. Enligt Hendrix, alla människor lära sig att älska på sitt eget sätt från födseln. Känslor av kärlek och vårda observeras från en miljö från den tidpunkt då ett barn föds. Kort därefter barn lär sig att utveckla "överlevnad mönster", som i huvudsak är beteendemönster som tas upp när de växer.

Imago relationsterapi är baserad på antagandet att ett barn kan älska fritt och öppet som ett spädbarn, men samma barn snabbt lär sig att kärlek och acceptans, inte ges om de inte fungera på ett sätt som behagar deras föräldrar . Därför är det förutsätts att alla människor i sig saknas det ursprungliga bit av kärlek som stals från dem när överlevnad mönster lärt sig.

Som ett resultat söker varje person en kompis som innehåller ett element av kärlek som gått förlorad under barndomen. Imago relationsterapi arbetar för att ta reda på vad det saknas kärlek länken. Till exempel ett barn som hade en alltför kritisk förälder kan vara en vuxen perfektionist, och hittar senare en kompis som är raka motsatsen till en perfektionist.

Baserat på Imago Förhållande teori, trots att hitta en partner som står i konflikt med ens egna intressen kan tyckas vara irriterad, det är också undermedvetet tröst. Målet med Imago Förhållande teori är att hjälpa par nå varandra både på ett undermedvetet och medvetet. Genom dialog, övningar och andra tekniker, par lära sig att komma närmare varandra.

Det har varit mycket debatt kring Imago Förhållande Teori och dess resultat. Medan vissa experter inom psykologi området anser att denna typ av behandling har många fördelar, andra är inte helt övertygad. Oavsett, denna form av par terapi är mycket populär i hela världen. För att hitta en Imago relationsterapi expert nära dig, ta en titt på Harville Hendrix webbplats. Denna webbplats listor massor av källor, användbar information, och andra fakta. Alla Imago terapeuter måste vara certifierade, så se till att be om certifiering före boka en behandling utnämning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.