Vad är Grönt te för?

Grönt te är tillverkad av samma blad som svart te är gjord av, men det är mindre bearbetas. Därför behåller grönt te mer av växtens naturliga fördelar än svart te gör. Grönt te är en koncentrerad form av grönt te, vanligtvis i kapselform, som låter en ta emot högre doser av ämnet än en kan genom att helt enkelt dricka te.

Grönt te har använts i traditionell kinesisk medicinen sedan antiken för att behandla fysiska smärtor, för matsmältningen, och förebygga ålderstecken. På senare tid har det upptäckts att grönt te och grönt te är en betydande källa till antioxidanter, inklusive epigallocatechin gallate (EGCG). Antioxidanter sägs att bekämpa de fria radikaler som kan orsaka cancer och farliga infektioner.

Grönt te är också påstås ha sådana förmåner som sänker kolesterol, sänka blodtrycket, främja hjärta och lever hälsa. Det sägs att minska stress och stöd i kognition också. Grönt te extrakt har använts för att behandla så skilda hälsovillkor som Alzheimer, multipel skleros, humant immunbristvirus (HIV) och artrit.

Grönt te extrakt har också blivit populärt bland bantare, eftersom det påstås att öka ämnesomsättningen och främja viktminskning. Studier har visat att grönt te kan hjälpa en person bränna upp till 70 till 80 extra kalorier varje dag. Dessutom grönt te inte har skadliga biverkningar ses i många produkter viktminskning.

Även om grönt te kan verka som ett mirakel produkt med så många påstådda fördelar, kom ihåg att ingen av dess fördelar för hälsan har godkänts av Food and Drug Administration (FDA). Men vetenskapliga studier fortsätter att visa lovande resultat, och människor som bor i områden med traditionellt högre konsumtion av grönt te, som Japan, har visat sig ha en längre livslängd och mindre förekomst av cancer än personer från andra kulturer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.