Vad är Galvanic Skin Response?

Alla vävnader i kroppen, inklusive huden, ha förmåga att leda elektricitet. Det är för övrigt hur våra nerver fungerar att förmedla information från en del av kroppen till en annan. Huden har också elektrisk aktivitet, som är i ständig, små variationer, och kan mätas och kartläggas. Hudens elektriska ledningsförmåga varierar baserat på vissa kroppsliga förutsättningar och dessa fluktuationer kallas galvanisk huden svar.

Plötsliga förändringar i rörelse, såsom skräck, kan utlösa galvanisk huden svar, som kan andra typer av förändringar, såsom värmevallningar som är karakteristiska för klimakteriet. Den galvaniska huden svaret kan bli ett diagram på ett sjökort för observation, på samma sätt som hjärtat eller hjärnan aktivitet registreras. Även om detta är fallet, är det omöjligt att upptäcka den typ av känslor eller fysiska förändring som framkallas den galvaniska huden svar genom att helt enkelt titta på grafen.

Den utrustning som mäter en galvanisk hud reaktion kallas ofta att som återkoppling instrument, delvis på grund av hur detta svar har framställts eller upptäckts. Om denna respons mäts "aktivt" och sedan en mild elektrisk ström leds genom kroppen av testpersonen att mäta konduktivitet. En passiv mäter den ström som genereras av personens kropp själv. Återkopplingen från detta är vad som utgör den uppmätta galvaniska huden svar.

Det mest kända använda för att mäta detta svar som en del av en lögndetektor eller "lögndetektor" test. Reaktionen i kroppen är mätbara för detta och många andra parametrar, när en person berättar en lögn. Medvetet ange en lögn är, i en fysiologisk mening, stressande och onaturligt. En förändring i den elektriska ledningsförmåga i huden, liksom förändringar i andning, hjärtfrekvens och svett, är en av kroppens svar på stress för att ljuga.

Mätning av galvaniska huden svar kan också vara en viktig del av vissa psykoterapeutisk behandling, liksom beteendeterapi. Forskning studier med stress-och ångest har också gjorts med hänsyn till detta svar. Andra har rent vetenskapliga tillämpningar hittats för det också. Ett bra exempel på detta är touchscreen skärmen.

Dessa skärmar fungerar genom att spåra hudens elektriska ledningsförmåga. Användare av touchscreen skärmar kanske har märkt att dessa anordningar fungerar dåligt när de bär handskar. I själva verket kan de inte arbeta alls i detta fall, eftersom handske är inte enbart isolera mot värmeöverföring, men också att upptäcka elektriska strömmar i huden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.