Vad är Eucapnic Breath Omskolning?

Eucapnic andetag omskolning är en somatisk terapi övning för att träna kroppen till optimal andningstekniker. Metoden normaliserar nivåerna av koldioxid i kroppen, kompensera för förlusten av koldioxid från mer än andning, vanligare bland astmatiker. Ordet eucapnic kombinerar de grekiska orden för "bra" eller "frisk" ( eu ) och koldioxid ( capnic ), och är en gemensam strategi och lösning på många problem till följd av astma. Eucapnic andetag omskolning har utvecklats av ryska doktor K. P. Buteyko under 1960-talet och kallas ibland Buteyko metoden.

Genom eucapnic andedräkt omskolning, en person kommer att inrikta sin andedräkt mönster till ett mera naturligt tillstånd där koldioxid utnyttjas för att optimera intaget av syre. Med mindre koldioxid i kroppen och blodet syre inte lika lätt ut till de celler i vitala organ såsom hjärta, hjärna, lungor och njurar. Den overbreathing praxis gemensamma under träningen eller hyperventilation upplevs av personer med astma, avge farliga nivåer av koldioxid, och gör normal andning minst effektiva och hälsosamma.

Det viktigaste av eucapnic andetag omskolning tvingar hjärnan att hålla rätt nivåer av både syre och koldioxid, vilket inte alltid korrigeras med djupa andetag. Eucapnic andetag omskolning bidrar till att öka en persons tolerans på koldioxid intaget. Många tekniker, såsom den mest populära, som kallas "Breath Efter" liknar de fokuserade andningstekniker av meditation eller yoga. I "Breath Efter" patienten sitter med en rak och balanserad ryggrad, observera naturligt mönster av andning. Snart andan utbildningen kommer naturligtvis långsamt, vid vilket tillfälle paus fokuserar på rörelse och andetag som börjar uppstå från magen, och koldioxidhalt långsamt stiga.

Eucapnic andetag omskolning fokuserar på små och milda andetag genom näsan. Membranet förblir avslappnad och hållning och håller andan används för att förstärka idéerna om naturlig andning. En session kan göras i 10-30 minuter, och kan utövas så många som ett par gånger om dagen i varierande veckans program, besvära tider då andedräkt är kort för onaturligt. Eucapnic andetag omskolning utvecklades som ett svar på astmatiska över andningstekniker, och lär astma att bromsa och minimera deras andning för att möjliggöra mer koldioxid.

Som ett verktyg för somatisk terapeuter, eucapnic andedräkt omskolning först populär i 1980 i Ryssland, där det redan använts på kliniker över hela landet för 20 år. Med en rättegång i Moskva under ledning av den statliga kommittén för vetenskap och teknik, eucapnic andedräkt omskolning visade att nästan 80 procent av barn med svår astma visade ett positivt svar på behandlingen, minska astmaanfall och nasal slem. Tester som dessa ökat användningen av eucapnic andetag omskolning bland terapeuter världen över, och år 2000 hade behandlingen blivit populära över hela USA och Europa.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.