Vad är Apical Ballooning syndrom?

Apical ballooning syndrom är ett hjärtfel som kan få allvarliga följder om den inte behandlas. Det klassificeras som en typ av kardiomyopati, vilket innebär ett tillstånd som påverkar muskeln i hjärtat, när det gäller apikala ballooning syndrom, är den viktigaste muskeln i hjärtat allvarligt försvagas, vilket gör det svårt för hjärtat att pumpa. Detta tillstånd kan orsaka symtom som liknar en hjärtattack, och ofta är dessa symtom första tecknet på ett problem.

Detta villkor uppmärksammades först i japanska patienter och namngivna Takotsubo kardiomyopati. Eftersom forskningen sakta sprids genom sjukvården, termen "apikala ballongflygning syndrom" kom att bli mer populära, eftersom det mycket träffande beskriver vad som händer till hjärtmuskeln. Dagligt tal, är apikala ballongflygning syndrom kallas även "brustet hjärta-syndromet", eftersom villkoret ofta manifesteras som svar på svår stress.

Hos en patient med apikala ballooning syndrom, väggarna av hjärtmuskeln ballongen ut som det fyller med blod, vilket gör att muskeln försvagas avsevärt. I en genomsökning av bröstet, en särskiljande utbuktning vid basen av hjärtat kan identifieras, vilket tyder på att patienten har apikala ballongflygning syndrom. Patienter kan uppleva bröstsmärtor, oregelbunden hjärtrytm, och chock som flödet av blod till kroppen avbryts och hjärtat har svårt att slå.

Behandling av apikal ballongflygning syndrom vanligtvis innebär användning av stabiliserande mediciner, och ibland implantatet av en medicinteknisk produkt som kan hjälpa hjärtat pumpen. Ofta löser apikala ballongflygning syndrom över tid med understödjande behandling, och så länge patienten vilar och försöker att avstå från medverkan i stressiga situationer. Vänster obehandlade, kommer försvagas hjärtmuskeln misslyckas så småningom leder till dödsfall.

Ingen tydlig orsaker till apikala ballongflygning syndrom har identifierats. Villkoret förefaller vara betydligt vanligare bland äldre kvinnor, som kan ge en ledtråd, och det är ofta knutna till känslomässig stress. Inflammatoriska hjärtsjukdomar kan också delta, som kan problem med fartyg som levererar blod till hjärtat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.