Hur tar jag bort öronvax Bygg upp?

Det finns flera sätt att ta bort vax bygga upp hemma eller på en läkarmottagning. Människor som har upplevt perforerade öra trummor och svåra infektioner örat bör rådfråga läkare om de tror att de har en ansamling av örat vax, eftersom det finns några speciella frågor om sin öron som måste åtgärdas. För dessa individer är det säkrare att ha en läkare ta bort vax, som han eller hon kan göra det med specialiserad utrustning som inte kommer att skada trumhinnan.

Innan man gör beslutet att ta bort öronvax bygga upp, är det viktigt att tänka på huruvida ansamling av vax bör avlägsnas alls. Öronen genererar massor av vax naturligt att rengöra öronen och skydda dem från damm och andra faror, och det är normalt att ha vissa vax i och runt örat. Om hörsel är nedsatt eller ett misstänkt bygga upp orsakar smärta och irritation, bör den tas bort. Likaså om öronvax har trycks in i hörselgången på grund av övernitiska användning av bomull kompresser. Men om bara en liten mängd vax är närvarande, kan det vara bättre att inte ta bort vax bygga upp.

På hemmaplan är målet att mjuka upp öronvax så att den kan flöda ut ur örat och sedan spola örat så att den är ren. Mjukgörande kan uppnås genom att hälla några droppar en varm, neutral olja t. ex. babyolja i örat, genom att hålla en varmvattenflaska i örat, eller genom att några droppar av en lösning är speciellt avsedd för mjukgörande vax. Det är bäst att göra detta med huvudet liggande på ett bord och ett öra pekar uppåt, och att hålla denna position i flera minuter innan luta så att vaxet rinna ut. När vaxet har kommit ut, kan örat spolas med varmt salt vatten, antingen med hjälp av en glödlampa spruta eller genom att hälla vatten långsamt i örat.

Vissa människor rekommenderar att du använder väteperoxid för örat vax avlägsnas. Väteperoxid bör inte användas ensamt för att ta bort vax bygga upp, eftersom det inte kommer att mjukna vax. Den kan användas med dämpad vax, som bubblar rörelse väteperoxid bidra till att avlägsna vax från örat.

I en läkarmottagning, har läkaren en uppsättning av verktyg att välja mellan att ta bort vax bygga upp. Läkare kan använda specialiserade vattenstrålar att få vax ur örat, eller kulor som kan försiktigt in i örat för att dra ut vax. Dessa tekniker bör inte användas i hemmet, eftersom det krävs särskild utbildning för att undvika skador på örat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.