Hur ofta ska jag gå till tandläkaren?

år sedan var människor har inte tillgång till regelbunden tandvård och tandröta var mycket större problem än det är idag. Men hjälper tillgång till tandvård endast om du ser din tandläkare regelbundet. Generellt sett är bäst att gå till tandläkaren var sjätte månad det. När du går till tandläkaren var sjätte månad, du aktivera din tandvårdsersättning leverantören för att ta hand om löpande underhåll och förebyggande processer som kan hjälpa dig att sluta tandröta eller huvud bort det innan det ens börjar. Du kan också din tandläkare att ta del av några allvarliga problem som kan utvecklas.

När du går till tandläkaren var sjätte månad, kan du förvänta dig i allmänhet att ha en tand städning gjort. Detta regelbunden rengöring är att skrapa bort plack och tandsten att du inte kan få bort med vanlig tandborstning. Din tandläkare kan också använda särskilda instrument eller vanlig tandtråd mellan tänderna för att få ut ackumulering du kan missa med din vanliga munhygien rutin. Dessutom kan din tandläkare gäller fluor till tänderna för att ytterligare förhindra förfall.

Utöver din rengöring kommer din tandläkare regelbundet undersöka munnen efter tecken på förfall och tandköttsproblem. Med hjälp av en spegel och särskilda dentala instrument, kommer han att peka på normalt och sond varje tand för att upptäcka om det har problem. Han kan också kontrollera om fickor av utrymme mellan tandköttet och tänderna. För mycket utrymme mellan tänderna och tandköttet kan tyda på ett tidigt stadium av sjukdomar i tandköttet. Dessutom kommer din tandläkare förmodligen leta efter synliga tecken på cancer i munhålan vid varje ordinarie prov.

Förutom regelbunden rengöring, kan du räkna även återkommande röntgen när du går till tandläkaren regelbundet. Dessa röntgenbilder är avsedda att fånga problem som din tandläkare inte kan se med blotta ögat. Till exempel, om du har ett hålrum som är på väg att nudda nerv, en x-ray kommer att visa detta för din tandläkare mycket mer tillförlitligt än om han bara tittade på den. På samma sätt kan dentala röntgen upptäcka sådana saker som påverkat tänder, cystor och bölder.

Även om de flesta rekommenderar att du går till tandläkaren var 6 månader kan du gå oftare. Till exempel, om du börjar få ont i en tand, i tandköttet eller i någon annan del av din mun, vill du inte vänta på sex månader GRANSKNING för att gå till tandläkaren. I stället är det bäst att boka tid med en gång att avvärja problemen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.