Hur kan jag sänka kostnaden för Medicare?

Även om det kan komma som en överraskning för dem som aldrig varit på Medicare eller nyligen har inskrivna, är Medicare inte alltid gratis. De flesta människor omfattas av fri Medicare del A, som vanligen tar hand om sluten sjukhus kostnader, eftersom de betalat Medicare skatter när de var anställda. Men de som inte arbetar tillräckligt länge eller var egenföretagare har normalt att betala en månatlig premie för del A. De som vill ha del B, som omfattar öppenvården kostnader, vanligtvis måste betala för det, men det är valfritt. Hursomhelst, det finns självrisker och samarbetet betalar, på toppen av premier, som kan göra kostnaden för Medicare ganska rejäl, lyckligtvis finns det några sätt att sänka dessa kostnader.

Många människor har svårt att hänga med i kostnaderna för receptbelagda läkemedel, som inte omfattas av del A och B. Medicare del D, som är frivillig, ger lite hjälp med recept, men abonnenter ansvarar fortfarande för egenavgifter och koassurans på receptbelagda läkemedel. Ett sätt att sänka kostnaden för Medicare att växla till generiska former av receptbelagda mediciner eller köpa över disk medicinering, om möjligt. Medicare abonnenter kan även söka nationella, statliga och gemenskapens stödprogram som hjälper abonnenter att hantera kostnaden för Medicare. Låga inkomster abonnenter kan också kontakta Social Security Administration för hjälp.

Ett annat sätt att hjälpa till att sänka kostnaden för Medicare är att välja rätt alternativ. Till exempel, vissa människor köpa in ett Medicare Advantage plan kallat Medicare del C. Denna typ av plan ofta betalar för tjänster som inte omfattas av den ursprungliga Medicare planen och kan erbjuda lägre självrisker och andra out-of-pocket kostnader, t. ex. för -betalningar. Dessa planer kommer att kosta extra pengar, utan att extra kostnader kan balansera sig ut i jämförelse med det totala besparingar de ger. Å andra sidan begränsar de ofta som läkarna abonnenter kan se för vård.

Det är viktigt att förstå att alla Medicare Advantage planer är inte lika. Till exempel, för lite hjälp att betala för recept, medan andra inte ger denna täckning. Medicare Advantage planer erbjuds av privata försäkringsbolag och Medicare mottagare bör noga jämföra dem för att välja den plan som erbjuder de fördelar och sänker kostnaden för Medicare mest. Många människor väljer Fördel planer som erbjuds av hälsoorganisationer underhåll (HMOs) eftersom de tenderar att erbjuda lägre out-of-utlägg och billigare premier.

Förutom recept bistånd och Medicare Advantage planer, en person kan noga överväga de grundläggande Medicare alternativ och välja dem som bäst passar deras behov och ekonomiska situation. Till exempel kan välja Medicare alternativ D hjälpa vissa människor medan andra kan göra klokt i att välja billigare läkemedel istället.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.