Hur kan jag förhindra Herpes Utbrott?

Genital herpes är en sexuellt överförbar sjukdom som orsakas av herpes simplex virus. Det finns två typer av herpesvirus, HSV-1 och HSV-2. Symtom på herpes omfattar munsår och blåsor omkring könsorganen och /eller ändtarmen. Fyrtio procent av herpes offer erfarenhet bara ett utbrott, men majoriteten behandlar dessa smärtsamma sår fem eller fler gånger per år. Herpes utbrott kan förhindras genom att kontrollera livsstil och kost och genom att ta extra vitaminer, mineraler och örter.

Herpesviruset ligger vilande i nervceller nära ryggraden för det mesta, men när det dyker upp igen, det ger blåsor som fylls med vätska och stanna kvar på offret för omkring två veckor åt gången. Stress och trötthet kan leda till utbrott, så regelbunden motion, bland annat promenader, löpning och cykling, kan användas för att förebygga dem. Livsmedel med mycket av aminosyran lysin, som fisk, kyckling och grönsaker, bör konsumeras för att avvärja de sår. Livsmedel som choklad, nötter och frön är höga i en annan aminosyra som kallas arginin, vilket innebär på utbrott, så dessa bör undvikas.

Avspänningsglödgning örter kan vitaminer och mineraler också ge extra näringsämnen som bygga upp immunförsvaret mot herpes utbrott. När för mycket stress försvagar immunsystemet, kroppens försvar sänks, och patienten blir mottagliga för flera utbrott. Örten Siberian ginseng hjälper kroppen att bekämpa stress genom att bidra till hälsa i binjurarna som producerar stresshormoner. Denna ört ger också mer energi och hållbarhet.

Kosttillskott som innehåller ett nötkreatur thymus extrakt kan leda till färre och mildare herpes utbrott på grund av utbrotten orsakas av tymus inte att producera blodkroppar som bekämpar virus . Dessa tillägg kan köpas i hälsokostbutiker. Echinacea, en annan ört som hjälper till att förhindra herpes utbrott, innehåller antivirala ingredienser som producerar fler vita blodkroppar och properdin, en kemikalie som hjälper förstöra virus i immunsystemet. Echinacea ökar också mängden av interferon i kroppen, som stannar herpesviruset proteiner från att föröka sig. Örten lakrits ökar också kroppens nivåer av interferon och stärker immunitet mot herpes viruset genom att stoppa processen för virusreplikationen.

Zink och vitamin C är tillägg som stärker immunförsvaret och påskynda läkning av blåsorna som följer av herpes utbrott. Vitamin A behandlar symptomen av blåsor och lindrar smärtan. Vitamin E skyddar de vita blodkropparna från andra virus och påskyndar läkningsprocessen. Dessa vitaminer, tillsammans med örter, kan väl kost och en hälsosam mängd motion, förebygga och /eller förkorta herpes utbrott och påskynda läkningsprocessen av blåsor och munsår.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.