Hur kan jag bleka mina tänder hemma?

Det finns flera metoder att bleka tänderna hemma med hjälp av peroxid baserade formler. Båda har fördelar och några minimala risken för biverkningar, vilket främst tandköttet irritation. Ingen är så effektiva som professionell tandläkare blekning. Den huvudsakliga sätt som du kan bleka tänderna hemma är följande:

  • Måla om ämnen, strips
  • Whitening tandkräm
  • Whitening
  • Whitening gel

Paint eller borste på formler är bland de billigaste metoder för att bleka dina tänder, vanligtvis cirka 50-10 US-dollar (USD) på en lokal apotek. När du borstar tänderna på morgonen eller kvällen, applicera du bara ett vitare formel för tänderna. Detta kommer förmodligen att arbeta med tänder som bara behöver lättas några nyanser. Mycket gula tänder och tänder färgas genom användning av läkemedel som tetracyklin är osannolikt att svara på denna metod.

Nackdelen med borste på formler för att bleka tänderna är att du uppmanas att hålla dig tänder helt torr för ungefär en minut när du formeln. Munnen motverkar detta eftersom den hela tiden producerar saliv, särskilt direkt efter att du har borstat tänderna. Detta kan leda till oönskade resultat, då delar av tänder du har behandlat berörs av saliv, med andra ord kan du få vita fläckar på tänderna. På den positiva sidan, omsorgsfull tillämpning av borste på formel innebär minimala mängder hamnar på tandköttet, så irriterad tandkött är osannolika.

Om du bara har minimal färgning, blekning tandkräm är helt klart det enklaste sättet att bleka dina tänder hemma. Borstning två till tre gånger om dagen kan bleka dina tänder 4-5 nyanser efter ungefär en månad konsekvent använda. Formler för tandblekning tandkräm handlar om samma verkan, men barn under 16 år bör inte använda dem. De kan orsaka irritation i tandköttet och tänderna av yngre barn.

tandblekning remsor kan vara mer lämplig för den som har mer gula tänder. Dessa är plastband på ena sidan belagda med väteperoxid. De kan användas varje natt för två till fyra veckor beroende på i vilken utsträckning du vill skapa en ljusare nyans. De är fortfarande inte så effektiva som tandläkare tandblekning, men de kan skapa ljusare tänder. De flesta fyra veckor kit kostar mellan 20-40 USD. Remsorna inte nödvändigtvis följer helt och hållet till tänderna, och det kan vara mer vitare framför än i baksidan av varje tand.

Du kan också bleka tänderna hemma med gel som placeras i munnen vakter och används nattetid. Detta är ofta samma förfarande en tandläkare använder för att bleka tänderna, men peroxid nivån är svagare i OTC-kit. Vidare mun vakterna inte är specialanpassade för personer hos tandläkaren. Att hitta en mun vakt som passar väl kan vara problematiskt med över disk set.

Vissa sätter nu kommit med flexibla mun skydd som kan formas till tänderna efter att ha indränkt i varmt vatten. Du bör definitivt leta efter dessa, eftersom felaktigt montering mun vakter kan låta peroxider lösning läcka på tandköttet där den kan orsaka tandköttet irritation. Whitening tänderna hemma med gel kit kan variera i kosta från ca 40-100 USD.

Du kan också prova några hem rättsmedel för att bleka tänderna, även om inte alla tandläkare rekommendera dem. Borsta tänderna med bakpulver kan producera lite ljusare nyanser. Du kan också borsta med högst 10% styrka väteperoxid. För metoder apotek, är gel kit tänkte mest effektiva, och borsta på tänderna blekmedel minst. Men med minimal tand gulnade, över disk åtgärder är billigare än tandläkare tandblekning och kan ge dig den ljusare nyans du önskar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.