Hur kan jag Stay Cool på sommaren?

Under en värmebölja kanske du vill bara ligga på soffan i luftkonditionerings-och smutta på kalla drycker. Även om detta är definitivt vägen att gå ibland, kan det inte ske varje dag. Så småningom kommer du att gå ut och klippa gräset, gå ut med hunden eller ta med barnen ut för att leka. Oroa er inte, är det möjligt att hålla sig svala i sommarhettan.

Det mest uppenbara sättet att hålla sig svala på sommaren värme att bli våt. Under sommaren är det många som tillbringar den hetaste delen av dagen i poolen. Simning är ett utmärkt sätt att få motion, utan överhettning. After work, ta ett dopp i poolen för att svalka och varva ner.

Splash parker hjälpa små barn att hålla sig svala under sommarmånaderna. Små barn kan rädd för att bli nedsänkta i en pool och föredrar att köra genom en sprinkler. Många samhällen har lokala parker med en inbyggd vatten-funktion som fungerar under sommarmånaderna. Planera en picknick och ta dina barn till splash parken. De kan svalka dig i vattnet medan du sitter i skuggan.

Mindre uppenbara sätt att vistas svalt på sommaren inkluderar bär vita eller ljusa kläder. Mörka kläder absorberar solens strålar, som orsakar din kropp att värma snabbare. Att bära vita kläder reflekterar värmen från kroppen och hjälper dig att stanna svalna.

När du äter, din ämnesomsättning ökar. Detta orsakar din kropp att värma upp snabbare, eftersom du producerar energi. Stay cool genom att äta lättare måltider som är snabbare att smälta. Att äta tunga måltider gör att kroppen producerar mer energi under längre perioder, för att smälta det.

Hjälp din kropp att hålla sig svala genom att dricka mycket vatten. Du måste dricka åtta till tio glas vatten om dagen, under medeltemperatur, att hålla kroppen hydrerad. Du måste dricka mycket mer än att under en värmebölja, som din kropp utvisa vatten i form av svett.

Om det alls är möjligt, försök stanna inomhus under de tider då middag och fem. Detta är den hetaste delen av dagen, och när UV-strålar är mest skadliga. Planera din utomhusaktiviteter för tidigt på morgonen, eller senare på kvällen. Om du måste gå utanför, använda solskyddskräm och ögonskydd. Små barn bör använda en hatt för att skydda sina skalper och ansikten från brinnande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.