Hur avgör jag min ansiktsform?

Förstå grundläggande benstomme som gör upp din ansiktsform kan hjälpa dig med olika mode och val stil. Även namn för ansiktsform varierar från källa till källa kan de grundläggande sorter användas för att bestämma frisörer solglasögon stilar och även make-up program. Men som alla som tittat i en spegel kan säga er, avgöra din ansiktsform kan vara svårare än det låter.

Skönhet experter dela typiskt kategorier ansiktsform i flera grundläggande former: runda, fyrkantiga, hjärtformade, triangel och ovala. Dessa distinktioner har att göra med den relativa längd och bredd av dina anletsdrag. Till exempel är en hjärtformad ansikte en som är bred över pannan och smalna försiktigt ner till en smal eller spetsiga haka. Ett fyrkantigt ansikte är ett som ligger nära lika bred vid pannan, kinderna och käken, medan ett runt ansikte kommer att vara bredare vid kindbenen och liknande på panna och käke.

Det finns flera metoder att bestämma ditt ansikte form. Ett populärt sätt, ofta tippad i skönhet tidningar är läppstift metod. Står framför en spegel som du kan se hela ditt huvud, använd en tub läppstift för att spåra konturerna av ditt ansikte i spegeln. Denna metod kan vara lite jobbigt och subjektiv. Läppstift är ofta ganska bred och kan snedvrida de små konturerna av ditt ansikte. Vi kan också omedvetet anpassa disposition att göra det mer i vårt tycke, besegra syftet med metoden.

tredje part hjälp kan vara användbara för att bestämma din ansiktsform. Wrap en enfärgad handduk runt huvudet och bär en höghalsad klänning av samma färg, sedan fråga en kompis vilken form de sak bäst beskriver ditt ansikte. Att använda en färg drapering eliminerar störningar och framhäver ditt ansikte, möjligen ger en bättre kontrast för tittaren. Återigen är denna metod något subjektivt, som din vän får mer att göra med att ge dig svar du vill ha än sanningen. Om du frågar flera vänner kan du även stöta på ärliga meningsskiljaktigheter, eftersom det kan se olika ut för olika människor.

En del skönhet experter rekommenderar en vetenskaplig metod för att fastställa ansiktsform. Använda ett måttband, spela in avståndet mellan dina kindben, mellan den bredaste punkterna i din käke linje, över din panna på det bredaste stället, och från hårfästet till hakan. Dessa proportionella mätningar kan ge dig en god uppfattning om vad formkategori ditt ansikte passar. Enligt ett system, runda ansikten kommer att vara dubbelt så bred som de är höga, fyrkantiga ansikten är nästan identiska i längd och bredd, och hjärtformade ansikten är mycket mer begränsade i käken än i pannan och har breda kindben.

Förstå din ansiktsform kan vara en bra grund för att välja livsstil, men inte behöver följas hela tiden. Det är sant att vissa stilar kan smickra vissa former, hålla ansiktsform i minnet som en riktlinje snarare än en regel. Många experter är överens om att den viktigaste faktorn i valet av mode eller skönhet stil är att du känner dig vacker, oavsett trend eller expertråd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.