Hur är kalorier från fett ut?

kalorier från fett kan vara en av de mest missförstådda etikett i hela kosten ekvationen. Medan de flesta av oss vet att kalorier är ett mått på energi, vet de flesta inte vad kalorier från fett är, hur de beräknas, eller vad de egentligen menar.

Antal kalorier från fett är i vissa avseenden, inte annorlunda än kalorier från andra källor. De tar inte längre att bränna än "vanliga" kalorier och kaloriinnehållet värde jämfört kalorier i samma livsmedel, är inte annorlunda. Men om de skiljer sig är hur lätt kroppen kan lagra fett kalorier.

Antal kalorier från kolhydrater och proteiner är svårare att konvertera till fett för lagring. Antal kalorier från fett finns redan i form av fett och därför är lättare att lagra. Således fett kalorier tenderar att få lagras snabbare och med mindre energi förbrukas av kroppen. Detta är ofta varför idrottare föredrar att ta i kalorier via kolhydrater och proteiner. De lagrar inte lika lätt och är mer benägna att få förbrukas. Dessutom, även ett sätt att omvandla protein och kalorier kolhydrater till fett kräver bränna vissa av dessa kalorier.

Den allmänna tumregel vid beräkning av kalorier från fett är att titta på den totala gram fett på ett livsmedel, per portion, och multiplicera med 9. Det kommer att ge den ungefärliga kalorier från fett. Naturligtvis innehåller de flesta förpackningar med näringsinformation redan en kategori markerad kalorier från fett men inte alla.

Varför är det så att kalorier från fett ofta verkar representera majoriteten av kalorier i ett livsmedel? Detta beror på att kolhydrater och protein bara pack 4 kalorier per gram, mindre än hälften av värdet av fett kalorier. Detta är en stor skillnad, särskilt om maten innehåller mycket fett.

Det är troligen därför som de flesta dietister främja att de berörda om kalorier för att äta mat som innehåller mycket kolhydrater och proteiner och låg fetthalt. Inte bara fett, per gram, dubbelt så mycket kalorier jämfört med protein och kolhydrater gram, är det också lättare att lagra. I vissa avseenden kunde kalorier från fett anses dubbelt så dåligt som andra kalorier källor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.