Är ryggmärg Regeneration möjligt?

Under många år antogs att ryggmärgen regenerering inte var möjligt. Förlamning, vilket ofta skadad ryggmärg, troligen skulle vara permanent, och många människors liv var för evigt förändras av en ryggmärgsskada. Detta är fortfarande fallet i dag, men som har förändrats är det graden av optimism många människor har om en dag att kunna använda medicinsk teknik för att åtgärda skador på ryggmärgen och starta den skadade nerver som har förlorat funktion efter en skada har inträffat.

Det är tveksamt om en enda undersökt element kommer att ge bota till ryggmärgen förnyelse, och att det som verkligen kommer att hända är att delas bevis från massor av forskning prövningar i slutändan kan visa vägen mot vad som behöver göras. Det kan ändå ta en stund, men alla förenas i hopp om läkarna räkna ut det här förr snarare än senare. Det är viktigt att notera att även om optimism finns, om inte mirakel inträffar, är chansen att man kan behöva vänta, och eventuellt ett botemedel kanske inte existerar för människor vars skador har inträffat för länge sedan.

De studier , som alla framhåller som potentiellt uppmuntrande i ryggmärgen förnyelse medicin, omfatta dem som har burit vikten av axonet. Detta är en liten del av varje neuron som har att kommunicera med andra nervceller för att fullt ut funktion av nervceller att stanna kvar. Forskare vet nu att åtminstone en del av problemet med den skadade ryggmärgen är att axoner har skadats.

En annan lovande studie inträffade på USCF de senaste åren, och föreslog att området en skada var inte det enda bekymmer. Genom att stimulera nervceller i det perifera nervsystemet, kunde forskarna visa att stimulera ny tillväxt av nervceller i det centrala nervsystemet och ryggmärgen. Denna studie på möss, och har inte kopieras i människor, men det har varit mycket viktigt, eftersom det nu visar sig ryggmärgen regenerering är möjlig.

Så mycket som det är viktigt att förstå hur att reparera något, kan det också vara nödvändigt att förstå varför det inte kommer att fungera. I slutet av 2000-talet, en studie som kan användas medicinskt i framtiden utvärderat blodproppar proteinet fibrinogen. Det konstaterades hos personer med skadad ryggmärg att detta protein finns i mycket stora mängder, och att det kan vara hämmande för reparation av nervceller. Det finns sätt att blockera proteinet insatser och dessa kan komma att anges i kommande behandling.

Dessa studier är bara toppen av ett isberg och det finns många som fortfarande pågår. Medicinsk vetenskap fortsätter att arbeta hårt med frågan om ryggmärgen regenerering, utforska problemet från olika vinklar. Man kan bara hoppas att deras upptäckter bära frukt snart, och att mänskligheten kan snart få återbetalning av skador som en gång ansågs obotlig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.