Är det möjligt att öka metabolismen?

kroppens ämnesomsättning är egentligen en serie av processer som bryter ner mat och andra kemiska intag i mindre och mindre bitar. Ofta termen metabolism används för att hänvisa till hur snabbt människor kan gå ner i vikt, eller hur mycket man kan äta innan upp i vikt. Trög metabolism kan bero på flera medicinska eller fysiska faktorer. Det finns några sätt att öka ämnesomsättningen, men varje persons kropp är annorlunda, därför att dessa metoder kan bara fungera för vissa människor.

Det bästa sättet att öka metabolismen är att skapa en högre efterfrågan på kalorier. Detta är vanligtvis uppnås genom motion. Personer som tränar regelbundet naturligtvis kan äta mer mat utan att gå upp i vikt därför att de använder fler kalorier. I en frisk människa, skapar konditionsträning en efterfrågan på fler kalorier. När kroppen inte kompletteras med extra kalorier, som när den person som äter en normal kost, vilket tenderar att öka metabolismen med resulterande viktminskning.

får dock en ökning inte metabolismen om ett berövar sig av livsmedel . Människor som faktiskt undernärda tenderar att bryta ner maten mycket långsammare. Deras kroppar acklimatisera sig långsamt till får mindre mat. De tenderar att förvara mat på olika sätt, vanligtvis leder till högre fett lagring. Så medan motion kan öka metabolismen, måste den kopplas ihop med en god diet. Man ska aldrig hoppa över måltider eftersom detta kan minska metabolismen. När läkare försiktighet folk att inte hoppa över frukosten, de verkligen hjälper en person upprätthålla en hälsosam metabolism.

Vissa människor har låga nivåer av kemikalier i kroppen som måste kompletteras för att öka ämnesomsättningen. Till exempel människor som har låga sköldkörtelhormonnivåerna har ofta långsam ämnesomsättning och får genomföra övervikt, även om de inte äter för mycket och utövar. För dem som är uppriktigt försöker gå ner i vikt genom diet och motion, och inte ser några resultat, ser en läkare och med ett enkelt blodprov som utförs kan visa minskat sköldkörteln räkna.

Med thyroxidine, en syntetisk sköldkörtel hormon, kan bidra till ökad ämnesomsättning. Det kan också bidra med saker som minne, trötthet, överskott svettning och håravfall. Sköldkörtelhormon bör endast vidtas när de föreskrivna. Många kost preparat innehåller sköldkörtelhormoner syntetiseras från djur. Dessa kan orsaka betydande hälsoproblem i den person som har tillräckliga sköldkörteln och kan anges i racing puls eller farliga arytmier hjärta. Dela inte en sköldkörtel recept med andra, och undvika tyreoideahormoner av djur i kosten beredningar.

Andra läkemedel kan minska metabolismen och orsaka snabb viktökning. Mediciner som är lugnande, är antipsykotika eller lugnande medel alla som anges i folk upp i vikt. Nyligen genomförda studier har visat att människor med bipolär sjukdom som faktiskt kan behöva sköldkörteln tillskott även när de visar låga till normala thyreoidea priser. Om man lider av bipolär sjukdom och har problem med övervikt vinna, ett tillägg av thyroid läkemedel kan hjälpa att öka ämnesomsättningen.

De flesta människor kommer sannolikt att dra fördel av de gamla normerna för sund kost och motion för att öka ämnesomsättningen. Viktminskning i sig kan vara till nytta. Tunnare människor tenderar att snabbare metabolisera mat. Så varje kilo ett skjul faktiskt kan öka metabolismen och hjälper en att förlora nästa pund snabbare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.