Vilken är den bästa Kolon Rensningen Diet?

Kolon rensningen får inte vara ett populärt ämne för diskussion i vissa sociala kretsar, men det betyder inte att dess praxis skall ogillas eller ignoreras. Naturligtvis kan man undra varför det skulle bli nödvändigt att rensa avlopp alls när kroppen har för denna verksamhet på egen hand i flera år. Svaret på den frågan är att eliminera toxiner, som kan bygga upp från kronisk exponering för syntetiska kemikalier, livsmedelstillsatser och miljögifter. Medan det finns många colonics på marknaden att erbjuda natten bevattning, ett snabbverkande lavemang är inte nödvändigtvis den bästa lösningen. I själva verket är det bästa sättet att säkert avgifta kroppen en vettig kolon rensningen kost.

Ett enkelt sätt att förstå hur toxicitet kan elimineras genom kost är att tänka på de små och tjocktarmen (kolon) som en septisk system som bygger på bakteriefloran för att göra jobbet. Minst 100 stammar av bakterier är bosatta i tarmen som antingen kan bryta ner avfall och bidrar till det. I en frisk människa, outnumbers procentandelen av "goda" bakterier mängden inte så bra bakterier, sådana som producerar endotoxiner. Om detta förhållande blir obalanserad till förmån för toxinbildande bakterier, då matsmältningen blir nedsatt och risken för ett sjukt kolon ökar. Förutom gas och förstoppning, ledtrådar som toxiner ansamlas i kroppen inkluderar ihållande akne, allergier, autoimmuna sjukdomar och kroniska inflammationer.

En kost kolon rensningen som innehåller probiotika kan hjälpa till att hålla tarmbakterier hos friska balans. Probiotika tillskott som ger nyttiga bakterier, exempelvis Lactobacillus acidophilus och medlemmar i Bifidobacterium familj. Fruktooligosackarider (FOS) är naturliga sockerarter som klassificeras som probiotika och prebiotika. Båda typerna av kosttillskott öka nivåerna av kortkedjiga fettsyror (SCFAs) i tjocktarmen, som forskning visar kan bidra till att förebygga cancer. Av särskild fördel är smörsyra, vilket är den främsta källan till energi för ämnesomsättningen i kolon.

Fiber är nödvändig för varje kolon rensningen kost. För en sak, absorberar det vatten och fungerar som en kvast, sopa ut mag-tarmkanalen. I själva verket ökar jäsning av fiber också produktionen av smörfett samt acetat och proprionate syror. Dessutom minskar tillräckligt fiberintag kolon pH, vilket också bidrar till att avskräcka kolon sjukdom.

Många kolon rensningen kost entusiaster rekommendera att komplettera med vissa örter också. Till exempel innehåller Cascara Sagrada antrakinon aglycons, som stimulerar peristaltiken (sammandragningar) i tjocktarmen. Psyllium Plantago ovata flyttar också det hela genom att minska transittid från tarmarna till tjocktarmen. I själva verket är det en vanlig ingrediens i många kommersiella laxermedel.

Det är också viktigt att öka vattenintag och konsumtion av grönsaker, helst råa. Det kan dock vara ännu viktigare att veta vad man ska utesluta från menyn under ett kolon rensningen kost. Detta inkluderar rött kött, alkohol, koffein, och alla former av raffinerad mjöl och socker.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.