Vilka vitaminer är bra för huden?

flesta människor skulle bli förvånade över att veta att genom att göra några relativt enkla livsstilsförändringar kan du i hög grad påverkar utseendet på din hud och ger den en mer ungdomlig, frisk utseende. Vitaminer för invärtes eller på huden externt har visat sig göra en skillnad i hudens utseende. Det finns några specifika vitaminer som har visat sig vara särskilt hjälpsamma.

Första steget för att ha frisk hud är dock att se till att den är väl hydrerad och skyddas från solen. Att dricka tillräckligt med vatten och bära solskyddsfaktor varje dag är två viktiga steg som kommer att hålla huden se och känna unga. Du bör också komma ihåg att det enklaste sättet att få de vitaminer huden behov är genom att äta en balanserad kost med frukt, grönsaker, fullkorn, essentiella fettsyror och magra proteinkällor, tillsammans med att ta en daglig multivitamin.

Om du vill ge din hy lite extra hjälp, men har du två alternativ att komplettera din kost med vitaminer. Först kan du köpa krämer, lotioner eller geler som innehåller vitaminer eller antioxidanter som du kommer att gälla externt som en del av din hudvård regim. För det andra kan du ta vitamintillskott i tablettform. Om du inte väljer att ta hud tillskott, alltid följa doseringsanvisningarna och tar inte mer än riktas. Intag av för mycket vitaminer kan vara skadliga.

Så, vilka vitaminer är till störst nytta för huden? Forskning har visat att vitamin C, A, K, E och B-komplex är de mest användbara i godkännande av hälso-och hudens utseende. Några av dessa är mest effektiv när den appliceras lokalt.

C-vitamin fungerar som en antioxidant, uppmuntra produktionen av kollagen, vilket gör att huden ser yngre och förbättrar fina linjer. C-vitamin minskar också skador som orsakats av solexponering. Att äta frukt och grönsaker hög i C är det bästa sättet att få detta vitamin, men det fungerar också bra när den tillämpas direkt på huden som i en kräm. Vitamin E fungerar ungefär som lugnar huden, och kan också appliceras lokalt.

Vitamin A och K är till störst nytta för huden när de appliceras lokalt. Vitamin A är ofta finns i akne behandlingar och anti-aging krämer, eftersom den kan också arbeta med att förbättra fina linjer. K-vitamin har visat sig minska undereye kretsar. B-vitaminer, slutligen, arbetet med att jämna ut hudtonen övergripande och hjälpa huden att behålla fukt.

Det är relativt lätt att hitta dessa vitaminer i hud krämer och lotion. Marknaden för anti-aging produkter är enorm, och även billig apotek märken ofta har vitaminberikade krämer. När du vet vad visst vitamin du söker, bara läsa etiketten och välj grädden som är mest fördelaktigt för dig.

Förutom vitaminer finns det vissa mineraler som kan förbättra utseendet på huden. Koppar, selen och zink kan också förbättra akne, återställer elasticitet och förhindra att vissa former av hudcancer. Det är bäst att diskutera dessa med din hudläkare eller läkare, eftersom de tar dessa tillskott kan vara farliga.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.