Vilka är symtomen på lunginflammation?

Det finns många olika orsaker till lunginflammation, vilket kan grovt definieras som vätskeansamling i lungorna. Tecken och symptom på lunginflammation kan vara lika varierande som dess orsaker, och ibland personer från de mest utsatta befolkningarna är minst benägna att identifiera att de har sjukdomen, och har den mildaste symptom. Till exempel personer med bakteriell pneumoni, särskilt äldre, kan ha några symptom, och inte få den typiska feber i samband med tillståndet. Detta är olyckligt, eftersom bakteriell pneumoni sätter de äldre i betydligt större risk än den skulle de unga till medelålders vuxna befolkningen, och behandlingen kan fördröjas på grund diagnos inte görs omedelbart.

I allmänhet är dock människor med lunginflammation som orsakas av bakterier sannolikt kommer att uppleva några andnöd, hosta att HOSTA tjockt grönt eller gult slem, och frossa och feber. Kistan kan skada betydligt, och människor kan också känna en generell sjukdomskänsla eller extrem utmattning. Lunginflammation av denna typ kan ske på egen hand eller ibland går från andra sjukdomar, t. ex. förkylning och influensa virus. Om du nyligen haft ett virus, och du noterar dessa symtom uppstår ska du absolut komma till en läkare för att utesluta lunginflammation.

Virus kan också orsaka lunginflammation, som inte är bakterier. Symtom på lunginflammation som virus skiljer sig från bakteriell lunginflammation, men du kan utveckla sekundära bakteriella infektioner från virus lunginflammation. Huvudsakliga symptom på lunginflammation av viralt ursprung är torra hosta, andnöd och plötslig feber. Människor har jämfört denna sjukdom, eftersom det kan uppstå plötsligt känslan som de har blivit överkörd. Trötthet är betydande, får huvudvärk förekomma, och musklerna får värk. Det är som att ha den typiska årliga influensa utan andra influensaliknande symptom som ont i halsen eller nästäppa.

Vissa människor är särskilt känsliga för en typ av lunginflammation som kallas Pneumocystis carinii. Detta är vanligast hos personer som har försvagat immunförsvar, liksom människor med hiv, autoimmuna sjukdomar eller människor på immunosuppressiva läkemedel. De som har haft transplantationer till exempel, kan utveckla s. carinii. Symtom på lunginflammation av denna typ inkluderar svaghet och trötthet, torr hosta och feber. Andfåddhet är oftast närvarande och hosta kommer inte att försvinna utan behandling.

Precis bakteriell versioner, svarar mykoplasma oftast behandling med antibiotika, men det kanske inte märkt det, och en del människor att återfå utan behandling. Underlåtenhet att diagnostisera Mycoplasma är ett problem eftersom denna typ av lunginflammation tenderar att vara de mest smittsamma. Kids med att gå lunginflammation i skolan löper lätt detta fel till andra barn, och personer som arbetar i trånga arbetssituationer kan passera mykoplasma på medarbetare.

Walking lunginflammation eller Mycoplasma orsakar symptom på lunginflammation liknar dem om du har viral lunginflammation. Den största skillnaden är att symptomen på lunginflammation på "gå" typ tenderar att vara mycket mildare, och inte leder människor att känna sig som de behöver för att stanna i sängen, därav uttrycket gå. Människor kan känna dig trött, och har en torr hosta som kan pågå i flera månader, även om det villkor behandlas.

Eftersom lunginflammation i alla dess former, möjligen med undantag av mykoplasma, kan vara en mycket farlig sjukdom, vara uppmärksamma på symptom som kan tyda på sjukdom. Om du är osäker, se diagnos från en läkare. Om du har lunginflammation, är behandling viktig så du kan få bra förr och så att du inte utvecklar komplikationer av livshotande karaktär.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.