Vilka är symtomen på Dvärgväxt?

Över 200 medicinska tillstånd är förknippade med dvärgväxt, ett tillstånd där någon växer upp med en mindre än genomsnittlig storlek. Eftersom orsakerna är så varierande symtom på dvärgväxt är otroligt bred. Dvärgväxt vanligtvis redan tidigt i barndomen som en följd av en avvikelse från förväntade utveckling mål. Beroende på vilken typ av dvärgväxt att en patient kan patienten kräva särskild medicinsk behandling för att hantera komplikationer av dvärgväxt, och symptomen på dvärgväxt kan ibland orsaka allvarliga komplikationer för patienten.

Det kännetecknande inslag i dvärgväxt är en sänkt status. Dvärgväxt brukar identifieras när ett barn inte utvecklas i förväntad takt, att vara mindre än andra barn i samma ålder. Symptomen på dvärgväxt kan vara oregelbunden tillväxt i fråga om oproportionerlig dvärgväxt, där patienten kan ha en ovanligt utvidgad huvud, en normalstor torso, eller mycket korta extremiteter. I proportionella dvärgväxt, vilket är mer sällsynt, utvecklar patienten proportionellt, men fortfarande liten.

Vissa typer av dvärgväxt är: Jeune syndrom, Seckel syndrom, primordial dvärgväxt, hypofysen dvärgväxt, pseudoachondroplasia, hypochondroplasia, spondylo-epiphyseal dysplasi, Akondroplasi och diastrophic dysplasi. Patienterna kan uppleva komplikationer av dvärgväxt till exempel muskel-och gemensam svaghet, speciellt i händerna, tillsammans med andningssvårigheter, avvikelser i spinal utveckling, utvidgad fötter och händer samt en bowlegged promenad. Facial störningar såsom trängsel tänder och en mycket uttalad panna kan även förekomma hos vissa former av dvärgväxt. Dessa symtom av dvärgväxt visas inte hos alla patienter med dessa förutsättningar, och deras svårighetsgrad kan variera.

När symptomen av dvärgväxt är identifierade, kan en läkare rekommenderar att du testar att fastställa orsaken till dvärgväxt. Att veta vilken typ av dvärgväxt en patient har kan vara viktigt eftersom det kan påverka behandlingsplan för patienten och ge information om vad som väntar senare i livet. När det gäller ärvda villkor får genetisk rådgivning rekommenderas så att föräldrar har fullständig information om dvärgväxt i deras familj och hur den kan behandlas.

Vissa former av dvärgväxt kan behandlas med läkemedel, till exempel tillväxthormon, även om inte alla människor med dvärgväxt väljer att fortsätta behandlingen. Andra typer av behandling är inriktade på bland annat livskvalitet eller ta itu med komplikationer, såsom orthodontia att korrigera fullsatt tänder eller operation för att ta itu skadade leder. Personer med dvärgväxt kan också dra nytta av boende till exempel bilkörning block som gör det möjligt för dem att verka bilar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.