Vilka är de tidiga varningssignalerna på stress?

Varningssignalerna för stress är olika hos olika personer och kroppen kan reagera på stress fysiskt, psykiskt och /eller känslomässigt. Till exempel kan vissa människor få hudproblem hela övriga kan slipa tänderna eller erfarenhet gråt passar. Ökad oro, problem att tänka klart, depression, rastlöshet och förändringar i matvanor är andra vanliga varningssignaler för stress.

Varningssignalerna för stress som biologiskt kan vara svårt att lägga märke såsom ökat blodflöde i benen. Som kan uppstå som en reaktion på kamp eller flykt reaktion i kroppens till stress. Hypothalamus körtel i hjärnan reagerar på en stressfaktor genom att larma det sympatiska nervsystemet. Den resulterande stresshormoner såsom adrenalin, kortisol och noradrenalin generera kamp eller flykt svar.

stigande blodsocker som en del av kamp eller flykt svar så att vi har mer energi. Eleverna får vidga för att förbereda ögonen att se klart. Kronisk stress, och stress som vi upplever på regelbunden basis, kan leda till en avmattning i det reproduktiva systemet, hämmade en immunsystemet och sömnlöshet. Vi kanske befinner oss mer irriterad, aggressiv eller oorganiserat när under ständig stress. Fysiskt kan vi drabbas av tarm problem, huvudvärk, ryggsmärta och /eller nervösa tics som en följd av kronisk stress.

När vi är glada och nervösa över något som vår bröllopsdag eller att ge en viktig presentation på arbete vi fortfarande ofta varningssignaler på stress även om det i samband med positiva händelser i våra liv. Många av oss har en fjärilar i magen och en snabbare hjärtrytm. Svettiga handflator och torr mun kan finnas andra varningssignaler om stress huruvida källan till stress är positiv eller negativ.

Även om många olika symptom på stress är normala, bör professionell hjälp sökas om varningstecken på stress är svåra och påverka förmågan att klara vardagen. Till exempel, om mild farhågor har plötsligt eskalerat eller om sov-och matvanor har blivit ohälsosamt, kan proffs hjälpa ofta. En läkare kan hjälpa till att diagnostisera om den stress beror på en sjukdom eller att något annat och kan ge hänvisningar till andra vårdpersonal.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.