Vilka är de rätta sättet att Hydrate?

Bo hydrerad är viktigt hela tiden. Adekvat vattenintag är nödvändiga för en korrekt funktion av celler och organ i kroppen. När du tränar, sjuk eller i en mycket varm miljö, blir det ännu viktigare, eftersom korrekt vätskeintag kan avvärja uttorkning. För att skydda din hälsa, är det smart att lära sig bra sätt att återfukta kroppen.

När du bara tar hand om typiska verksamhet och inte engagera sig i extrema nivåer av fysisk aktivitet, är det smart att dricka åtta full glas vatten under dagen. Varje glas skall omfatta minst 8 ounces (226,8 gram) vatten. Att sprida dina alkoholvanor ut över hela dagen kan vara en av de bästa sätten för att återfukta och hjälper dig att känna sig mindre törstig. Dessutom, om du dricker alla dina vatten vid en punkt i dag, kan du känna uppsvälld stället för att bara väl hydrerad.

Det finns många sätt att återfukta kroppen. Även siktar på åtta glas vatten per dag är en bra idé, det är inte det enda sättet du kan få din vätskor. Äta frukt, grönsaker och soppor är bland de enklaste sätten att hydrat. På samma sätt kan fruktjuicer ingå i din drink överensstämmer också. Men många läkare varnar för att dricka för mycket juice som socker är inte bra för kroppen i stora mängder. Du bör fortfarande få merparten av dina vätskor från vatten.

Oavsett hur du väljer att hydrat, det är smart att dricka vätska innan du blir törstig. Törst kan faktiskt vara kroppens sätt att signalera att du kan vara på väg till uttorkning. Urinen färg kan hjälpa dig att avgöra om du är återfuktande tillräckligt bra. I allmänhet bör urinen vara mycket ljus eller klar. Men om du tar vitaminer kan urinen vara ljust gul eller mörkare efter att du tagit dem.

Om du motionerar, det är smart att använda mer aggressiva sätt att hydrat. Till exempel, dricka ett par glas vatten ungefär en timme innan du börjar motion kan hjälpa dig att hålla dig väl hydrerad. Det är också smart att dricka ett halvt glas till ett helt glas vatten ungefär var 20 minut under fysisk träning. Detta beror på att kroppen förlorar ganska mycket vatten när du är fysiskt aktiv. Till exempel kan du förlora mer än en liter vatten när du tränar för bara 60 minuter.

Den exakta mängd vatten du förlorar genom utövandet beror på hur intensivt ditt träningsprogram är. Om du ska kunna utöva mer än en timme, kan det hjälpa att konsumera en sportdryck, eftersom detta bidrar till att ersätta elektrolyter och kolhydrater i kroppen. När du är äntligen klar tränar, kommer du också att må bra att dricka ett glas vatten eller annan sportdryck ungefär en halv timme efter din fysiska aktivitet.

Om du är sjuk och förlorar vätska genom svettning, kräkningar eller diarré bör du också hitta sätt att återfukta kroppen och undvika uttorkning. I ett sådant fall kan det vara en god idé att sip rumstemperatur vatten långsamt. Dricka för snabbt eller konsumerar mycket kallt vatten kan bara magen längre, börja med en väldigt liten mängd och gradvis öka ditt intag. Det finns också speciella elektrolyt-ersättning drinkar och Popsicles som kan vara bra att använda om du har förlorat mycket vätska när du har varit sjuk.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.