Vilka är de olika Hip symptom?

Hip problem förknippas ofta med äldre människor och personer med svaga ben, även om personer i alla åldrar kan drabbas av smärta och andra obehagliga symptom höften. En skada orsakad av ett fall eller en tafatt snodd kan leda till en rad symptom, bland annat svullnad, rodnad, blåmärken, och lokal smärta. Överanvändning eller överansträngning kan leda till irritation och ömhet i senor, ligament och muskler i närheten av höftleden. Andra villkor, såsom artrit, kan orsaka betydande ledsmärta och eventuellt leda till frakturer. De flesta mindre höftproblem kan behandlas hemma med tillräcklig vila, is, och över receptfria läkemedel, men en person med svår eller långvarig hip symtom bör rådfråga en läkare.

Vissa höft symtom är resultatet av ett direkt slag mot den sida eller en dålig höst. Idrottare som deltar i kontakt sporter är särskilt sårbara i höft skador, liksom äldre och personer som har svårt att gå. Efter en skada, kan höft uttaget vara öm vid beröring och smärtsamma när du försöker böja eller gå. Mindre skador kan leda till svullnad, rodnad och eventuella blåmärken, och vanligtvis börjar känna dig bättre inom mindre än en vecka med enkla hem behandlingar. Hip smärta kan oftast lindras genom isen för att höftleden, vila benen så mycket som möjligt, och tar över receptfria antiinflammatoriska läkemedel och relievers smärta.

Svårare hip skador kan orsakas av allvarliga fall, tafatt böja eller vrida eller överanvändning av det gemensamma. Om senor, gemensam vävnad eller ben kan skadas, en resa till läkarens kontor eller akuten brukar vara i ordning. Spända eller trasiga ligament kan bli inflammerade, vilket ofta leder kronisk ömhet och svårighet att gå. En höftfraktur ben orsakar oftast intensiva, försvagande smärta och sväller omedelbart, vilket gör det omöjligt att lägga vikt på benet. Riva av höftleden vävnad, som kallas en höft labral tår, kan leda till att gemensamma att klicka, styvna, och begränsa flexibiliteten.

Läkare i allmänhet tyder på viloperioder och is tillsammans med receptbelagda smärtstillande medel för att lindra frakturer , labral tårar och tendinit. Kirurgi kan behövas för att reparera en skadad senor eller ersätta en del av höft eller lårbenet. Nära slutet av återhämtning, vilket kan ta flera månader, patienter engagera sig i allmänhet i stretchövningar och sjukgymnastik för att återfå styrka.

Artros är en ledande orsak till hip symtom hos äldre människor. Som gemensamma vävnad och brosk slits med tiden, kan höft vara stel, öm vid beröring, och ofta svullna. Hip symtom tenderar att bli värre efter en lång period av aktivitet och ofta leda till betydande smärta. Det finns ingen bot för artros, men symtomen kan oftast lindras genom att vila ofta, med recept eller låg hållfasthet smärtstillande, och gå med sjukgymnastik grupper. Kirurgi kan bli nödvändigt om höften blir allvarligt skadad eller trasig som en följd av artrit.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.