Vilka är de hälsosamma effekterna av vatten?

Vatten, färglös, smaklös förening som utgör ett genomsnitt på 60% av den mänskliga kroppen, är en viktig del av en hälsosam kost. Andra plats efter luft, vatten är det viktigaste behov som människor behöver för att överleva. De positiva hälsoeffekterna av vatten är så många och varierande att dricka tillräckligt med vatten anses vara en av de bästa sakerna en människa kan göra för att bibehålla sin hälsa.

En del hälsofördelar med vatten ingår att skapa en fuktig miljö för kroppsfunktioner och transporterar viktiga näringsämnen och syre till kroppens celler. Utan tillräcklig fukt kan öronen, halsen, och vävnader näsa bli inflammerad, obekväma, eller utveckla problem, såsom förkylning och influensa komplikationer. Att dricka tillräckligt med vatten också hjälper till att hålla lederna smörjs.

Njurar sten utveckling och förstoppning kan förebyggas genom att dricka mycket vatten. Andra hälsofördelar med vatten omfatta dess förmåga att lösa upp mineraler och näringsämnen för absorption, underhålla och reglera kroppens temperatur, och spola igenom kroppens avfall och toxiner. Att dricka tillräckligt med vatten också hjälper till att förebygga urinvägsinfektioner och urinblåsecancer.

Hjärta hälsa är beroende av tillräckligt vattenintag. Bland de andra hälsofördelar av vatten, fungerar föreningen som ett blodförtunnande medel. Detta hindrar blodet från att vara för tjockt, gör det möjligt att undvika koagulering under transporten.

En av de mest populära hälsofördelar med vatten är dess roll i viktnedgång och underhåll. Vatten hjälper kroppen att metabolisera fett. Den fungerar också som en aptit suppressant, samt en behandling av vätskeansamling, svullnad och låg muskeltonus.

Alla kroppens system är beroende av vatten för korrekt funktion och reaktioner biokemiska. Om kroppen är uttorkad, eller låg på vattnet, kan det leda till trötthet, låg energi, huvudvärk, törst, muntorrhet, yrsel och andra symptom. Svår dehydrering kan till och med leda till döden.

En frisk kropp kan utvisa mer än sex koppar vatten per dag via normala fysiska funktioner. Dessa inkluderar andning, urinera, svettningar och andra åtgärder. Denna genomsnittliga dagliga förlust av vätska är det särskilt viktigt att fylla på kroppen genom ett lämpligt intag av vatten.

Många människor försöker att dricka tillräckligt med vatten genom att följa den populära åtta glas per dag regel. Behöver dock en persons vatten beroende av många faktorer, bland annat kön, vikt och genomsnittlig vattenanvändning. Generellt är män rekommenderas tre liter eller 13 koppar av vatten dagligen, medan kvinnor behöver 2,2 liter, eller 9 koppar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.