Vilka är de hälsosamma effekterna av bönor?

hälsofördelar med bönor har fått en hel del uppmärksamhet under de senaste vetenskapliga studier. Bönor kan sänka risken för hjärtsjukdomar genom att sänka kolesterol, och antioxidanter i bönorna bidra till att förebygga vissa typer av cancer. Finns i många olika storlekar och färger, de flesta bönor är billiga och lätta att hitta. Deras mild smak smälter vackert med andra smaker, vilket gör det enkelt att lägga till de många positiva hälsoeffekterna av bönor till din diet.

Bönor är en rik källa till både lösliga och olösliga fibrer. Lösliga fibrer kan upplösas i vatten. Denna typ av fibrer kan faktiskt sänka kolesterolet, eftersom det binder med kolesterol partiklar i blodet och tar bort dem från kroppen. Olösliga fibrer bryter inte ned när den rör sig genom kroppen. I stället läggs lösvikt till pallar, en naturlig laxerande effekt som också hjälper lindra problemen i samband med hemorrojder. Båda typerna av fiber har visat sig ge betydande positiva hälsoeffekter.

Protein är en annan av de hälsosamma effekterna av bönor. I bönor, de är den rikaste källan till vegetabiliskt protein. Protein är viktigt för att bygga starka muskler och reparera skadade vävnader. Våra kroppar kan inte ringa eller lagra protein, så vi måste få tillräckliga mängder från vår kost. Bönor, i kombination med hela korn produkter såsom ris, form komplett, friska proteiner för veganer eller andra som begränsar deras intag av animaliska produkter.

Antioxidanter är ämnen visat sig minska risken för vissa typer av cancer , i synnerhet prostata-och kolorektal cancer. Bönor är en utmärkt källa till antioxidanter. I en studie som utförts av Förenta staternas Department of Agriculture under 2004 gällde olika livsmedel rangordnas efter antioxidant innehåll. Av de fyra bästa mat rik på antioxidanter, som hölls bönor tre av positionerna: små röda bönor på första plats, följt av röda kidneybönor i tredje och pinto bönor i 4. .

Om du lider av diabetes, bönor erbjuda en källa till komplexa kolhydrater som inte leder till en snabb ökning av blodsockret. Eftersom stärkelse i bönor tar längre tid att bryta ner, de har ett lågt glykemiskt index. Detta innebär att socker frigörs långsammare i blodet, som håller totala blodsockernivån lägre under en längre tid. De är också låga i kalorier, en utmärkt fördel om du försöker se på din vikt och ändå njuta av rika, som uppfyller måltider.

Lägga bönor till din kost är ett bra sätt att lägga järn, folsyra syra och magnesium samt fibrer och antioxidanter. Med så många olika typer att välja mellan, och så många olika sätt att tjäna dem, är du säker på att hitta olika sätt att lägga till positiva hälsoeffekterna av bönor till din diet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.