Vad som orsakar min mun att kasta hud?

förutsättningar som gör att munnen att kasta huden allt från ganska harmlösa till mycket farlig. Vanligtvis är det inte normalt att munnen att kasta huden, men under några omständigheter kan det vara mycket vanligt. Om du inte regelbundet upplever huden trillar ur munnen och du har nyligen bränt munnen, som med en varm dryck, eller om du har ätit något mycket kryddig, får munnen skjul huden som ett resultat av att de bränns. Detta villkor brukar inte kräva behandling om du har svalt ett frätande kemiska eller du fortsätter att ha smärta eller kasta huden i munnen tre av fyra dagar efter att du bränt munnen.

Andra saker som kan orsaka munnen att kasta hud kan orsakas av vissa allergier. Till exempel kan personer med glutenintolerans måste leta efter speciella tandkrämer som inte irritera munnen. Om du tar vissa mediciner, kan den orsaka munnen att kasta huden. Till exempel om du tar antibiotika, kan du utveckla trasten, eller en svampinfektion i munnen. Detta kräver behandling, och du bör kontakta din läkare om detta inträffar. Du ofta kommer att känna igen trast eftersom du ser små vita fläckar på insidan av munnen, och om du har tagit antibiotika är torsk en sannolik orsak.

Strålbehandling kan också resultera i mun sår eller sår, som kan orsaka munnen att kasta huden. Detta är en ganska vanlig biverkning, men det bör nämnas att din onkolog. Det finns också gott om munnen sår som kan leda till en liten mun peeling. Dessa inkluderar saker som kräfta sår, sår i munnen från flera sexuellt överförbara sjukdomar, eller från vissa virus som vattkoppor.

Hud kasta i munnen kan också ange att du har vissa autoimmuna sjukdomar. Pemfigus vulgaris, kan till exempel resultera i mild till måttligt smärtsamma blåsor i munnen, som kan omfatta inte bara väggarna i munnen utan även tunga och tandkött. Andra autoimmuna sjukdomar kan inte bara orsaka munnen att kasta huden, men kan skapa förutsättningar som orsakar hudförändringar i munnen och på andra håll, som en bieffekt. Detta gäller hiv /aids, och kan förekomma i andra förhållanden.

Ibland borsta tänderna för ofta eller för kraftigt, vilket kan orsaka munnen att kasta huden, eftersom skadan tillfogas munnen. Människor med tvångssyndrom (OCD) till exempel, kan borsta tänderna (dock inte alla gör) väldigt ofta, och ständigt misshandlade sin mun med fortsatt borstning. Detta kan vara hjälpta av terapi och medicinering behandling.

Slutligen, vissa former av cancer i munhålan kan leda till hud kasta i munnen, särskilt om du utvecklar skador i munnen. Om du röker eller tuggar tobak, bör du ha sår eller hud sprider diagnostiseras direkt. Egentligen är detta sant i de flesta fall av mun huden trillar. Om du inte har en direkt orsak kan du peka på, som brinnande munnen eller äta kryddstark mat, bör du se en läkare för att få någon typ av hud kasta i munnen utvärderas sak.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.