Vad bör jag veta om barnafödande?

Det första varje kvinna bör veta om förlossningen, är att varje förlossning är olika precis som alla graviditet är olika. Innan förlossningen är det en bra idé till färdig före förlossning eller födelseprocess klasser för att bättre förbereda dig för vad som komma skall.

kanske två mest populära metoderna barn födelseprocess klasser är Lamaze metod och Bradley metod. Den Lamaze metod lär andningsmönster, och massage och avslappningsteknik, och betonar partner deltagande. Bradley Metod uppmuntrar en naturlig förlossning utan droger. Den lär att en hälsosam kost och motion under graviditeten är viktiga för en sund födelse.

Det är också en bra idé att ha en födelseprocess plan på plats. En födelseprocess plan är en skriftlig redogörelse som beskriver dina inställningar under födelseprocess processen. Det kan omfatta önskad leveransplats, som kommer att ge barnet, den önskade smärtlindring och som är att vara i närvaro för förlossningen.

Det finns tre stadier av arbete och barn. Den första etappen är uppdelad i två faser: tidig eller latent arbete, och en aktiv arbetsmarknadspolitik. Tidig arbetskraft kännetecknas av gradvis starka värkar, med livmoderhalsen börjar att utplåna eller tunna och vidgas, eller öppet. Denna process kan vara långsam och ofta varar från 6-12 timmar med första leveranserna. Längden på tidiga arbete beror på villkoren i livmoderhalsen innan arbete påbörjas. Om livmoderhalsen är mogen eller mjuk, så tidigt arbete är i allmänhet kortare.

Aktiv arbetsmarknadspolitik, som ibland kallas övergång, är när värkarna blivit svårare, mer smärtsam och livmoderhalsen blir helt utplånats och vidgade till hela tio centimeter (nästan 4 inches). Då, i en normal förlossning, har vattnet gått sönder och barnet har sjunkit ned i bäckenet. Detta följs av en stark lust att driva och enorm rektal tryck.

Den andra fasen av arbetskraft är själva förlossningen av barnet. Starka uteruskontraktioner utöva tillräckligt press på barnet att styra det genom förlossningskanalen. De flesta vårdpersonal kommer att få kvinnan push under dessa starka värkar för en snabbare leverans. När huvudet börjar krona, eller största delen av barnets huvud syns, den läkare eller barnmorska kommer att be kvinnan att sluta krysta och låt det stilla passage av huvudet, så att inte riva eller slita moderns anbud perineum. När barnets huvud och ansikte har dykt upp, sugas näsa och mun kommer att möjliggöra en enklare första andetag. Det andra steget i förlossningen avslutas när barnet helt har levererats.

Den tredje etappen i arbetet är den kortaste. Livmodern börjar kontrakt tills moderkakan är skild från livmoderväggen. När detta inträffar en eller två korta driver levererar moderkakan. Detta är i allmänhet inte smärtsamt. Moderkakan och navelsträngen kommer att granskas för avvikelser eller tårar.

Kort efter födelsen är barnet renas och bedömas av en sjuksköterska eller vårdgivare. Om det fanns episiotomies, eller går sönder under leveransen, läkaren eller barnmorskan börjar sy modern under denna tid, normalt under lokalbedövning. Livmodern blir härdad med fortsatt sammandragningar att tygla blodflödet och ge healing för att börja.

förlossning är olika för varje kvinna, och komplikationer kan uppstå under någon del av födelseprocess process. Eftersom det är en så viktig och unik upplevelse, är det klokast att få så utbildas om den födande processen som möjligt. Detta bör bidra till att säkerställa den bästa upplevelsen för modern, barnet och alla andra som är inblandade i processen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.