Vad är symtom för äggstockscancer?

Äggstockscancer är en sjukdom som drabbar en eller båda av kvinnans äggstockar, som ligger på vardera sidan av livmodern. I USA ensam mer än 25. 000 kvinnor diagnosen äggstockscancer och 16. 000 dör av sjukdomen varje år.

Tidig upptäckt av äggstockscancer är nyckeln till överlevnad. Symptomen är dock svåra att upptäcka och oftast härma de andra sjukdomar och tillstånd. I själva verket trodde läkarna när det inte fanns några symptom på äggstockscancer. Som ett resultat av detta har endast 29% av fallen upptäcks före cancern har spridit sig till andra delar av kroppen. Därför är det viktigt för kvinnor att vara medveten om dessa symtom i syfte att ta kontroll över sin hälsa och förebygga äggstockscancer cancer sprids.

Enligt forskningen kvinnor med äggstockscancer ofta upplever känslor av urinträngningar och smärta i bäckenet. De kan också uppleva uppblåsthet, buktryck, svullnad och en allmän känsla av fullkomlighet. Till skillnad från andra sjukdomar eller sjukdomar med liknande symptom, orsaker äggstockscancer drabbade att uppleva dessa symptom på ett konsekvent sätt.

Det finns flera ytterligare symtom i samband med äggstockscancer. Till exempel kan den drabbade uppleva aptitlöshet och oförklarlig viktminskning eller vinning. Hennes kläder kan också må tätare runt midjan som storleken på hennes mage ökar. En kvinna med äggstockscancer kan också uppleva smärta i nedre ryggen och smärta vid samlag.

En kvinna med äggstockscancer kan också ha problem med urinering och tarmrörelser. Förutom att ett ökat behov att urinera, kan hon ha oförklarade förstoppning eller diarré, gaser, illamående och matsmältningsbesvär. Hon kan även få ett oförklarligt fortsatt brist på energi.

De flesta av äggstockarna tumörer utvecklas i epitel, ett tjockt lager av vävnad som täcker äggstockarna. Äggstockscancer kan också utvecklas i könsceller, där äggen produceras, eller i stromal vävnad, där östrogen och progesteron produceras.

Forskare är osäkra på orsaken till äggstockscancer. Vissa tror det har att göra med att reparera process som sker i vävnaden efter en kvinnas menstruation. Vid denna tid, en liten tår inträffar i äggblåsa och bildar nya celler. Enligt teorin blir det lättare för genetiska fel uppstå.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.