Vad är särskilda inlärningssvårigheter?

Inlärningssvårigheter är närvarande när människor har svårt att behålla eller behandling nya koncept som ett resultat av fel på kommunikationen mellan hjärnan och andra kroppsdelar som ögon och öron. En person kan inte styra funktionshinder, även om han eller hon är motiverad till förändring. En särskild utvecklingsstörning vanligtvis påverkar en aspekt av lärande, så någon kan ha problem med verbal förmåga, problemlösning, matematik, eller läser beroende på vilket område i hjärnan är inte behandla information på rätt sätt. Det finns inga definitiva orsaker till särskilda inlärningssvårigheter, men de kan bero på genetik, försenad utveckling som ett foster eller skallskada som ett litet barn.

Dyslexi är en av de vanligaste typerna av särskilda inlärningssvårigheter. Det orsakar hjärnan att inte bearbetas på rätt sätt för bokstäver eller ord. En person med funktionshinder har problem att försöka förstå skrivna ord för att han eller hon kan se skrivelse som i ett annat arrangemang än de egentligen är. Funktionshindret kan göra åtskillnad skillnaden mellan vänster och höger svårt också, så en person kan ha också ha svårt att hitta platser även med specifika instruktioner.

dyskalkyli är en specifik inlärningssvårigheter som påverkar förmågan att förstå matematiska färdigheter och symboler. Förutom att ha svårt att lösa matematiska problem, kan dyskalkyli att en person inte kan tillräckligt förstå tid eller scheman. Dyskalkyli kan också orsaka problem med logik och problemlösning. Till exempel kan ett litet barn med dyskalkyli inte förstå att han eller hon inte kan placera en kvadrat föremål i en rund öppning.

dyspraxi orsakar svårigheter med motorik, t. ex. rörlighet, tal eller bedöma avstånd. En person med detta funktionshinder kan inte ha den nödvändiga motoriska färdigheter för att utföra grundläggande uppgifter, som att klä sig själv för att han eller hon inte kan förstå de olika stegen det tar att slutföra det. Det kan vara svårt för en person med dyspraxi att tala eller uttala ljud korrekt eller exakt bedöma omfattningen av hans eller hennes röst därför att hans eller hennes hjärna inte tillräckligt till munnen eller öronen.

Personer med särskilda inlärningssvårigheter kan ha att ändra sin inlärning teknik för att bearbeta nya begrepp. Till exempel om en person har dyslexi, kan han eller hon har lättare att lära sig nya idéer eller absorbera information genom att använda ljudband istället för att läsa tryckta ord. Särskilda inlärningssvårigheter variera mycket beroende på den enskilda, så en person kan behöva arbeta med en specialist för att avgöra hur man bäst för att hantera sitt handikapp.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.