Vad är några sätt att hålla dig vaken?

Det finns många olika sätt att hålla sig vaken, av många olika skäl. Med upptaget liv och långa dagar, människor söker kontinuerligt efter ett nytt sätt för att inte somna. Antingen genom klasser och föreläsningar, tråkiga kontor möten, kör runt stan, se på tv, eller väntar på någon eller något, människor har en tendens att vilja slumra till. Detta kan vara en nackdel för jobbet eller skolan, eller bara obekvämt. Det finns sätt att bekämpa detta, och många är billiga, lätta, eller praktisk.

Det mest uppenbara sättet att stanna är vaken genom att få tillräcklig vila. De flesta får mindre än sju timmars sömn, men runt åtta föreslås av många läkare. En tillräcklig mängd vila gör att kroppen stannar kvar längre innan den stängs av. En omarbetning eller planera om någons dag för dag verksamhet är ett sätt att frigöra tid för mer sömn.

Antagligen det mest populära sättet att hålla sig vaken i USA är dock koffein. Koffeinet som finns i kaffe, läsk, energidrycker, och olika piller fungera som en stimulerande för kroppen. De flesta former av koffein ta påverka i kroppen i ungefär en timme, och i allmänhet varar i tre eller fyra timmar. Även om vissa människor väljer att dricka mer än en kopp i taget, fördelade koppar ut över timmar, antingen i början eller slutet av dagen kommer att hjälpa en person hålla sig vaken genom stimulering av centrala nervsystemet.

När du kör, många människor har många olika metoder för att hålla sig vaken. Från att öppna fönstret, för att sjunga med till musik, att bita insidan av kinden, kommer människor att använda dessa enkla metoder för att hålla hjärnan hamnar i inaktivitet och sömn. Vissa förare kommer att peka på sina fötter, skakar på huvudet, nypa sig, eller göra andra saker att hålla sina extremiteter flytta och deras kropp från avkopplande.

Mat och dryck är två andra populära sätt att hålla sig vaken. Ofta dricker eller chugging en drink kommer att hålla en person vaken genom att stimulera matsmältningen och sinnena i mun och näsa. Den dryck kan fungera som bränsle för att hålla en person strömförande. Ett annat sätt att hålla sig vaken är genom innehav av en fysisk badrum uppmana efter att ha druckit, det obehag ofta hålla en person vaken tills de är lättad. Äta, också, kan hjälpa en person hålla sig vaken. Detta är ytterligare ett verktyg som används under körning, och kan hålla händer och mun upptagen och frestelsen för distraherad sömn. En populär mat för att hålla dig vaken under körning är solrosfrön. En handfull skalade frön kan stoppas i munnen, hålla händerna upptagna bort skal och mun upptagen separera frön från skalen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.