Vad är några orsaker till hemiplegi?

hemiplegi hänvisar till förlamning eller onormala rörelser på ena sidan av en person, antingen höger eller vänster. Den drabbade sidan, eller halvklotet , kan vara helt förlamad eller försvagas, eller det kan röra sig i stela, stela rörelser. Hemiplegi kan kännetecknas av många andra problem. Exempelvis kan användningen av ena sidan vara begränsad kan det finnas ett problem med balans, kan tal påverkas eller synstörningar fält kan förekomma.

hemiplegi kan vara en sjukdom närvara vid eller runt födseln, eller Det kan vara förvärvas efter födseln. Den bakomliggande orsaken till hemiplegi är skador på hjärnan till följd av störningar i blodflödet. Denna störning kan orsakas av flera faktorer.

Det finns många olika typer av hemiplegi. Facial hemiplegi kännetecknas av förlamning av en särskild sida av ansiktet. Cerebral hemiplegi inträffar när en hjärna lesion stör blodflödet till hjärnan. Spastic hemiplegi kännetecknas av förlamning tillsammans med spastiska rörelser av den drabbade sidan. Spinal hemiplegi är orsakade av lesioner som har bildats på ryggraden.

Den vanligaste orsaken till hemiplegi är stroke. En stroke inträffar antingen när en blodpropp former och hindrar normala blodflödet eller när ett blodkärl går sönder, avskiljning eller stört blodflöde. Stroke är den främsta orsaken till cerebral pares, som är en annan viktig orsak till hemiplegi. Perinatal stroke, som förekommer hos spädbarn inom tre dagar efter födseln, kan orsaka cerebral pares hos barn. Cerebral pares gränser fungerar inte särskilt av en total förlamning, utan snarare av okontrollerbara spasmer.

En annan orsak till hemiplegi kan den resulterande avbrott i blodflödet till hjärnan på grund av en skada i hjärnans motoriska centrum. Den kraftig blödning som medföljer vissa skallskador antingen berövar hjärnan av blod eller påverkar blodkärlen genom svullnad. Om en person drabbas av en skada på höger sida av hjärnan, vänster sida av kroppen upplever förlamning eller svaghet. Om den vänstra sidan påverkas, då den högra sidan av kroppen kommer att uppleva hemiplegi.

hemiplegi är likt ett annat tillstånd som kallas hemipares , men det är mycket allvarligare. Hemipares kännetecknas vanligtvis av en sida av kroppen som påverkas inte av förlamning, men av en mindre allvarlig tillstånd av svaghet.

Det är svårt att förebygga stroke och cerebral pares hos spädbarn, så bra mödravård är nödvändigt för att förhindra detta tillstånd. Diabetiker och de med högt blodtryck och /eller kolesterol har hög risk för att ha en stroke, är de som är feta, röker, inte motion och ett stort alkoholintag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.