Vad är några blodpropp Symtom?

Blodpropp symtom beror väldigt mycket på var blodpropp finns. Generellt sett är dock symtomen kan innefatta rodnad, smärta eller domningar, bultande, en brännande känsla och inflammation vid platsen för levra sig. Problemet med blodpropp är att de kan resa in i hjärnan som orsakar en stroke. Alternativt kan de resa till hjärtat vilket får en hjärtattack, eller de kan resa till lungorna orsakar lungemboli. Dessa är alla mycket allvarliga tillstånd som kräver akut sjukvård. Men innan lidande dessa allvarliga, potentiella resultatet av en blodpropp, kan du eller kanske inte har symtom.

En typ av blodpropp som vanligtvis är symptomatiskt är en propp som uppstår i benet. De drabbade benet kan svälla, blir röda och känna anbud eller varm. Blodpropp symtom i benen kan också inkludera svårighet att stå på den drabbade delen, och skytte smärta som kan nå foten. Kalvarna får värk i ett tråkigt sätt när du går. Eftersom denna typ av blodpropp kan flytta, är det en stor risk och måste behandlas omedelbart av läkare.

I grund och botten blodpropp symptom för blodproppar som når hjärtat är samma som standard hjärtattack symptom. Du kan uppleva en snabb eller förändrade hjärtslag, extrem smärta i bröstet och andfåddhet. Käken får värk. Det kan vara svårt att fånga dina andetag och din vänstra arm kan skada. Det kan även kännas som halsbränna, och i vissa fall kan det bara vara halsbränna. Du också kanske svimmar eller mår illa och kräks.

Om du är mitt i en stroke, blodpropp symptom sannolikt inte får missa. Symtomen kan omfatta förvirring, extrem till mild huvudvärk, problem med balans, och en oförmåga att röra sig en sida av kroppen. Tal kan vara nedsatt. En stroke drabbar vanligen en sida av kroppen bara, så du kan notera stora svårigheter att röra armar och ben på ena sidan medan armar och ben på den andra sidan förefaller fortfarande under kontroll Dessutom kan det finnas brist på kunskap om var du är och total förvirring .

När en blodpropp når lungorna kan den orsaka vissa liknande symptom som en hjärtattack. Blodpropp symtom när en propp når lungorna inkludera svårighet att andas, bröstsmärtor, snabb andning, och ibland hosta upp slem eller blodigt. Feber kan också förekomma.

Med tanke på den allvarliga följder för blodpropp, det är klokt att förstå symtom blodpropp. Det är också en god idé att ha återkommande fysiska prov och att iaktta god kost och mönster motion. Om du noterar något av dessa symtom bör du få omedelbar läkarvård. I de flesta fall har människor en mycket högre överlevnad och mindre risk för komplikationer eller varaktig försämring när de kan få vård snabbt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.