Vad är hälsosam mat portionsstorlekar?

dietister och läkare berättar ofta för oss att vi måste minska våra storlekar mat del för att gå ner eller bibehålla vikt. Detta kan vara en utmaning eftersom många av oss vet inte exakt vad hälsosam mat portioner storlekar. De flesta av oss inte har en skala på plats för att väga och mäta allt vi äter, och portionsstorlekar kan variera beroende på vad vi äter.

Ett sätt att kontrollera om du äter rätt mat portionsstorlekar är att använda händerna och nävar som en av mätning. Din mage är ungefär storleken på två nävar tillsammans, men detta kan variera, så att du antagligen inte bör äta mer än två nävar av mat vid varje måltid. I allmänhet delar av grönsaker är två nävar, delar av kött en palm, delar av spannmål och bröd är en knytnäve, och delar av frukt är en halv till en hel näve. Lätta mejeriprodukter och jordnötssmör är ungefär palm storlek.

Ett annat sätt att mäta rätt storlek mat del är att tänka på hur nära maten är i storlek till andra objekt. Till exempel en portion kyckling eller biff bör vara ungefär lika stor som en kortlek, och fisk kan vara om storleken på din ekonomi. Återigen du kan nästan alltid äta mer grönsaker än något annat, så var två nävar när de överväger vegetabiliska födan.

Ett mått som kan vara till hjälp vid fastställande av storlekar mat del av saker som smör eller majonnäs är att överväga en normalstor tärning. Generellt en frisk del av smör bör i storlek motsvarar en dö. Om du gillar ost har tre eller fyra tärningar värt.

Om du laga mat hemma och du inte vill mäta och väga allt kan du göra en del saker för att minska portionsstorleken. För det första anser inte din tallrik som ett objekt som behöver kunna täcka mat. Lämna lite utrymme på tallriken. För det andra, investera i något mindre plåtar. Genom att ha en mindre tallrik och med fritt utrymme på den, är du sannolikt att äta mindre portioner. Naturligtvis är detta faktum kan mildras om du har andra och tredje portioner.

När du är ute, vara uppmärksam på vad och hur mycket du äter. Om maten verkar bra bit över portionsstorleken, ta sedan några hem i en container. En del människor förväxlar storlekar mat portion med servering storlekar på förpackade livsmedel. Servering storlekar kan regleras på massor av saker och de representerar inte nödvändigtvis en hel del eller de är mycket mer än en portion.

Självklart om du tänker på den näve metoden kommer du ganska mycket att kunna avgöra hur mycket av saker man kan äta. Kom dock ihåg, du behöver inte hålla äta om du inte har helt ätit en hel portion storlek. Detta är helt enkelt en allmän riktlinje för sunda kostvanor.

Om du fortfarande behöver ytterligare vägledning, anser söker på vissa livsmedelsprodukter webbplats som Mypyramid. gov, som drivs av US Department of Agriculture (USDA). USDA har fantastiskt tips för att fastställa storlekar mat portion och för att äta healthfully.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.