Vad är en Sacroiliac gemensam Dysfunktion?

sacrum är ett litet ben långt ned på ryggraden som är bredvid en del av höftbenet, den stora höftbenet. De två ben kopplas via sacroiliac gemensamma, på båda sidor av ryggraden. När sacroiliac dysfunktion inträffar, det är inte exakt klart vad dysfunktion sker i det gemensamma, men det leder lätt till svår smärta i nedre ryggen och andra symptom.

Ett antal symtom kan noteras att detta villkor. Människor kan ha smärta i nedre ryggen eller skinkorna. Det kan också smärta i låret, vanligen ett ben bara, och smärtan kan stråla ner i benet som ischias. Svaghet eller domningar i ena benet kan uppstå och sitter för lång tid kan bli jobbig.

Orsaker till sacroiliac gemensamma dysfunktion kan vara komplex och många. Först den gemensamma själva tenderar att dra åt eller låsa under åldrandet, men hos kvinnor som har flera graviditeter kan det lossna. Potentiellt antingen för löst eller för hårt för ett gemensamt kan göra människor till mer skada för det gemensamma, eller gemensam skada kan skapa artrit och orsaka täthet.

Diagnos av detta villkor innebär fysisk undersökning, vilket kan inkludera vissa kompression eller försök att dra i kroppen på det sätt som aktiverar det gemensamma. Läkare använder också en lista över patientens symptom för att se om sacroiliac gemensamma dysfunktion är en möjlig orsak. Vid behov röntgen-CAT (datoriserad axiell tomografi) scan skulle utföras.

Det finns flera olika alternativ för behandling av sacroiliac gemensamma dysfunktion och två av dessa är åter mot varandra. Läkare kan rekommendera speciella övningar för att öka flexibilitet och rörlighet i det gemensamma, eller kanske tyder på att den gemensamma flyttas så lite som möjligt. I en metod patienter kan få några lätta ryggövningar, medan den andra kan de använda ett ryggstöd eller midjan stag för att hålla gemensamma på plats. Om det behövs receptbelagda eller över disk smärtstillande medel, särskilt antiinflammatoriska läkemedel, kan föreslås. Det bör noteras att vissa människor söker hjälp från en läkare för detta tillstånd och andra få hjälp av en kiropraktor, då de inte kan få receptbelagda smärtstillande.

Ibland är detta villkor inte svarar bra på icke-kirurgisk behandling, och smärta i det gemensamma (och kringliggande) blir outhärdligt. När denna allvarlig form av sacroiliac gemensamma dysfunktion inträffar, kan operation bli nödvändig. Kirurgi låser gemensamt på plats genom att smälta ben tillsammans. Det är inte alltid helt lösa smärta, och de flesta läkare föredrar första försök att behandla sacroiliac gemensamma dysfunktion med icke-kirurgiska metoder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.