Vad är en Occupational Health Clinic?

hälsa kliniken är en vårdinrättning som specifikt behandlar arbetsrelaterade skador eller incidenter och hjälper företag utföra före anställningen drog filmvisningar och slumpmässiga drogtester. Till skillnad från sjukhus och privata kliniker, en företagshälsovård klinik används för att endast arbeta med arbetsgivare och har särskild kännedom om arbetstagarens ersättningar. Det är inte att säga att en skadad person som inte kunde söka läkarvård från en privat anläggning och ändå få arbetstagarens ersättningar, men en arbetsmiljö klinik vanligtvis behandlar inte privata försäkringsbolag.

När en arbetstagare är skadad på jobbet finns det oftast ett protokoll som måste följas för att arbetstagarens ersättning som skall lämnas. Många företag kräver en skada rapport och uppföljning av en företagshälsovård klinik innan de skriver ut på förmåner. Även om en företagshälsovård klinik inte behandla livshotande nödsituationer, till exempel en hjärtinfarkt är de flesta utrustade för att behandla vanliga arbetsskador.

Ett hälsa klinik arbetar läkare, röntgen tekniker, sjuksköterskor och medicinska assistenter samt andra typer av medicinsk personal. Beroende på kliniken kan de behandla skärsår, brutna ben, skador öga, drog muskler och andra vanliga arbetsskador. De kan också vara utrustade för att ge fysiska eller arbetsterapi för skador, och de kommer säkerligen kunna hänvisa arbetstagare till andra specialister som arbetar direkt med arbetstagaren ersättning.

Förutom att tillhandahålla medicinsk behandling för arbetsskador, en arbetsmiljö klinik kommer också att bistå arbetsgivare med anställda drog screening. Många företag kräver en före anställning drogtest, samt utföra slumpmässiga drogtester som ett villkor för fortsatt anställning. Högriskområden, såsom byggande är kända för rutinmässig drogtester. Företagshälsovården kliniker kommer att ordna och samla urin, blod eller hår prov för provning enligt arbetsgivarnas önskemål. Många gånger en drog och alkohol screening krävs vid behandling för en skada att uppfylla arbetstagarens ersättning krav förmån fordran.

Även om den anställde som drabbas en arbetsplats skada som kräver omedelbar uppmärksamhet är ofta riktad till en lokal företagshälsovård klinik ska anställda känner till och förstår arbetstagarens ersättning innan ansökan en skada fordran och söker behandling. I vissa fall kan ett påstående inte tillåtas om inledande behandlingen inte har tagits emot vid en godkänd företagshälsovård klinik. Om du har en arbetsplats skada, se till att kontrollera med din handledare om arbetstagarens ersättning politik. Genom att inte följa bolagets riktlinjer, kan du äventyra de fördelar du kan vara berättigad till för behandling, inklusive kort-eller långsiktiga handikappförmåner om företaget ger dem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.