Vad är det bästa sättet att döda parasiter?

Det bästa sättet att döda parasiter är att använda en antiparasitära läkemedel som har tagits fram för att rikta de specifika parasiter som deltar i en infektion. Många apotek hålla ett brett utbud av sådana läkemedel i lager, och för sällsynta infektioner, kan människor för specialiserade läkemedel från apotek som specialiserat sig på sådana produkter, eller direkt från myndigheter som undvara sällsynta läkemedel. Personer med begränsade medel för sådana läkemedel kan kan få dem gratis eller till minskade kostnader genom statliga program och privata organisationer stöd.

När någon misstänker att han eller hon har en parasitinfektion, är det viktigt att se en läkare för att bekräfta närvaro av infektion och bestämma vilken typ av parasit är inblandad. Även om man kan se parasiter, såsom i fallet med tarmparasiter passerat i avföringen, en hel del parasiter kan se likadana ut och människor utan erfarenhet får misidentify de parasiter, som kan försvåra behandlingen. Efter att ha utvärderat en patient, en läkare kan avgöra vilken organism som orsakar infektionen, och föreskriva en lämplig medicinering.

Även generiska antiparasitära läkemedel är tillgängliga kan dessa läkemedel inte alltid dödar parasiter, särskilt om någon har en sällsynt infektion. De mest effektiva mediciner är tillgängliga genom recept bara att se till att de används på rätt sätt. Efter avslutad kurs av medicinering för att döda parasiter, kan patienten återgå till läkare för en uppföljning för att bekräfta att parasiter har undanröjts, speciellt om patienten hade en infektion såsom malaria, som är associerad med resistenta organismer som kan behöver en andra behandling.

Det finns ett antal folk botar som förmodligen dödar parasiter, exempelvis rekommendationer att äta vissa livsmedel, konsumerar örtpreparat eller att de konsumerar mer exotiska saker som koppar olja eller tuggtobak. Dessa parasitbekämpning rekommenderas inte, eftersom åtminstone kan de vara verkningslösa, vilket gör att infektionen kommer att bestå och eventuellt utveckla komplikationer, och som värst kan de vara mycket farliga.

För patienter som är starkt emot att använda konventionella antiparasitära läkemedel för att döda parasiter, bör läkare kontaktas för att avgöra vilka fysiska åtgärder skulle vara lämpligast. Ett naturläkemedel läkare, specialist i traditionell kinesisk medicin, eller läkare som är vänlig till alternativa medicinska alternativ kan identifiera parasiter inblandade och rekommenderar en behandling. Återigen är det viktigt att undvika behandling i hemlandet utan samråd eftersom felidentifiering kan leda hjälp av felaktig behandling.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.