Vad är Uberman Sleep Schedule?

schema uberman sova eller allemansrätten sova schema är en variant av det som kallas polyphasic sovande . Detta är en praxis som många djur. Istället för att sova i långa bitar av tid, till exempel åtta timmar per natt rekommenderas för människor, vissa djur sover under kortare perioder under hela dagen och natten. Frågan om polyphasic sovande kallas så av Dr Claudio Stampi kom verkligen upp för att hantera vissa situationer där människor var tvungna att gå på mycket korta perioder sovande tid och därigenom minska den totala REM-sömnen. Stampi var särskilt intresserad av hur människor i långa seglingstävlingar kunde sova ett lägsta belopp men ändå få tillräckligt med REM-sömn för att fungera som det behövs.

Stampi föreslagits, och många har följt sedan, en mängd sömn variationer där människor sova i 20-30 minuter "tupplurar", på en mycket snäv tidsplan. Stampi och andra hävdar att människor kan omedelbart cykla till och maximera REM-sömn, och därmed få cirka två timmar av denna dröm-lastad sömn inom en 24-timmars tid. Stampi idé, och uberman sömn schema är inte precis ny. Det finns bevis för att flera av världens avlidne och ändå mest respekterade genier arbetat med mycket lite sömn. Leonardo Da Vinci och Thomas Jefferson brukar kallas när uberman sömn tidsplan diskuteras.

strukturen för uberman sömn schema är att ta en 20-30 minuters tupplur var fjärde timme. De som har provat schema insistera på att gånger strikt måste följas för att kroppen att anpassa sig till de olika sömnmönster. Dessa nationella handlingsplanerna kan inte avbrytas utan att du förlorar på dyrbara sömn. Vissa människor varierar schemat uberman sömn genom att införa ett tre timmars nattsömn, men andra sova bara två timmar totalt på en 24-timmarsperiod.

Det finns många Internet-konton av människor som försöker schemat uberman sömn , och blogga om resultaten. Samförstånd om de första två veckors intensivt svårt finns definitivt. Dessa bloggar kan på intet sätt utgöra själva studien om huruvida polyphasic sova kan orsaka skada. Även REM-sömn är viktigt, så finns andra former av sömn under en sömncykel, och dessa kan inte hanteras på när du använder cykeln. Blogga deltagarna överens om att tidsplanen endast kan arbeta när man kan vara stel och förbli icke avbrytas under sin uppsättning sovande perioder.

Några av de anekdotiska påståenden om schemat uberman sömn är att efter en inledande tidsperiod för anpassning, människor känner sig mentalt alert, och har möjlighet att få mer gjort. I själva verket de som försöker detta schema bör planera massor av aktiviteter, då tristessen är ett stort klagomål. Hunger är en annan vanlig fråga. Du bör planera för att ha ditt kylskåp välfyllda, eftersom du förmodligen måste lägga till minst en eller två måltider på dagen.

Är polyphasic sova frisk? De flesta medicinska experter på sömn centra skulle föreslå någon, särskilt inte för längre tid. Bevis som pekar på hur spädbarn sova nämns ofta för att påstå planer som allemansrätten sömn schema är helt naturligt. Dessa citeringar inte tar hänsyn till att barn kan sova i flera faser, men tenderar att sova 15-20 timmar per dag. Andra djur som använder polyphasic sömn kan också sova mycket längre än de två till tre timmars sömn du skulle få den här typen av schema. Sov experter hävdar också att det finns något sätt att "kontrollera" går direkt till REM-sömnen, vilket gör vissa av de påståenden om förespråkarna för polyphasic sova ganska tvivelaktig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.