Vad är Orsaker till anorexia nervosa?

Anorexi, eller anorexia nervosa är den medicinska termen för en ätstörning. Anorektiker begränsar deras intag av föda, ibland till ett livshotande examen. Orsakerna till anorexi är inte helt kända. De tros ha orsakats av antingen fysiska eller känslomässiga problem.

En person som lider av anorexi har en rädsla för att gå upp i vikt. De begränsar den mängd mat de äter och kan bli pinsamt tunn. Människor runt om anorektiker kan märka förändringen i vikt, även om anorektisk inte kan se någon skillnad i sitt eget utseende. En person som lider av anorexi har en förvrängd kroppsuppfattning. Om så är fallet, den bild som den anorektiska ser i spegeln kommer att bli att en överviktig person, och inte det verkliga återspeglar anorektisk.

Anorexi pris har vuxit snabbt under det senaste årtiondet. Forskning har visat att medierna och modeindustrin har bidragit till detta tillstånd. Trycket på den enskilde genom ständig bilder av tunna, har vackra människor orsakade vissa bantar modeflugor att tappar vi kontrollen.

En del forskning har också visat att det kan finnas en genetisk koppling till anorexi. Det kan finnas vissa onormala gener som kan orsaka villkoret ska visas. Bevis pekar också på en typ av hjärnsjukdom. En viss hjärna oegentlighet kan påverka det metabola förfaranden i en anorektiker.

Anorexia har också ett nära samband med tvångssyndrom (OCD). Det kan orsakas av vissa stress eller faktorer ångest. Grupptryck vara tunt och social oro är också faktorer i anorexi. Om du har feta eller överviktiga familjemedlemmar, är din risk att utveckla anorexi ökar. Dåligt självförtroende är en stor faktor i anorexi.

Anorexi är ett vanligt tillstånd, särskilt i tonårsflickor. Det är tänkt att villkoret kan vara ett sätt att hantera denna stressig tid i sina liv. Det finns utlösande situationer som kan åstadkomma detta tillstånd. Dessa kan inkludera död ett älskat en, föräldrars skilsmässa eller problem partner.

Det finns några vanliga tecken som kan bidra till att identifiera om en person är anorektiker. Dessa inkluderar att vara förtegen om mat och över-träning. Anorektiker kan vikt upp till 85% av vad deras normala kroppsvikt skulle vara. De kan också sätta begränsningar på den typ av mat de äter, bland annat vägran att äta fet eller sockerhaltiga livsmedel.

fysiska tecken är ibland lätt att upptäcka. Den anorektisk ser ofta smärtsamt tunn och kan medföra håravfall och torr hud. Hos kvinnor kommer bröst området lider av krympning och menstruationscykeln kan ske ofta.

Det finns inga läkemedel som botar anorexi. Det är bäst att konfrontera någon som du misstänker har villkoret i ett vårdande sätt. Råd från vårdpersonal är användbart för att hjälpa anorektiker återfå en hälsosam kropp och själ.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.