Vad är Mineral Makeup Cosmetics?

mineralsmink kosmetika är naturkosmetik som görs utan fyllmedel och syntetiska tillsatser som vanligtvis återfinns i traditionella kosmetiska linjer eller märken. De kan innehålla en mängd olika mineraler som sägs fungera bra för känslig hud. Mineralsmink kosmetika introducerades 1977 av Diane Ranger som uppfann en rad naturliga skönhetsprodukter kallad Bare Escentuals. Idag finns det många företag som producerar naturligt mineralvatten kosmetika för ögon, ansikte och läppar.

Vissa kosmetika mineralsmink i dag har flera funktioner, eftersom samma produkt kan fungera för både kinder och läppar. Med enda syftet mineral kosmetiska produkter, det är mycket viktigt att inte använda dem för annat ändamål än för vad de är avsedda. Till exempel, ultramarin blå eller blå-violett är en ingrediens som är förbjudet att säljas för användning på läppar, men har godkänts för användning i ögon och ansikte. Ultramarin färger används främst för att skapa grunden lämpar sig för svala hudtoner.

Även om grundtanken bakom naturligt mineralvatten kosmetika är att undvika den artificiella färger, parfymer, alkohol och andra ingredienser som finns i traditionell makeup som torkar och irritera känslig hud är det viktigt att läsa produktetiketter. Vissa mineralsmink kosmetika omfattar traditionella kosmetiska tillsatser och ingredienser som kan orsaka hudirritation. Till exempel är vismut oxychloride ett mineral känt för att orsaka hudirritation eller klåda hos vissa personer. Det finns i många makeup produkter, även mineral kosmetika, men det är inte ett naturligt mineralvatten, utan används i industriell metallbearbetning.

naturtrogna täckning är en ägodel av mineralsmink. Den går i lättare, men ändå erbjuder täckning av huden brister och rynkor som liknar traditionell makeup. Eftersom mineralsmink kosmetika är lätta, kan de lager på huden för att skapa intressanta färgeffekter. Örtextrakt används för att lägga fukt för att vissa produkter mineralsmink, som mineraler användas ensamt har torkning egenskaper.

titanoxid och zinkoxid är två mineraler som oftast används för att ge solskydd i kosmetika mineralsmink. Dessa sägs vara effektiv sön-blockerare, men titanoxid har märkt som en möjlig cancerframkallande när andades in som en damm som i en arbetsmiljö där mineral används. Titanoxid används i många produkter från färg till tandkräm.

Många naturliga mineralvatten kosmetika säljs i små burkar i stället för i traditionella smink pannan set. Vissa mineralsmink kosmetika användare gillar att blanda vatten med dessa kosmetiska produkter för att tillämpa dem våta. Denna teknik kan öka färgintensiteten och möjliggöra en ögonskugga som ska användas som ett öga liner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.