Vad är High Intensity Intervall Training?

Högintensiv intervallträning eller HIIT är en typ av aerobic program som tar en kort tid att genomföra, men kan vara lika fördelaktigt som längre pass. Det lämpar sig för människor som kan träna på hög hjärtfrekvens, ca 75-80% av maximal, och innebär att utöva i snabb och medelhög hastighet mellanrum. används Övningarna kan varieras, och kan inkludera löpning /jogging, vissa former av simning, cykling på stationära cyklar, eller via trappa maskiner eller elliptisk utbildare.

huvudsak de intervaller i högintensiv intervallträning innebär varierar mellan extremt snabbt och med hög hastighet perioder till måttliga sådana, alla i ungefär en 15-30 minuters total träning. I ett 30 minuters program, skulle bara cirka 15-20 minuter ägnas åt den aeroba delen, och resten av tiden skulle tas upp av varm och svalna. Högsta stödnivå mellanrum brukar halv längd av måttlig intensitet mellanrum, och varje intervall kallas för en cykel. Utövarna måste fylla i minst 6 av dessa och ofta mer.

Det finns några legitima studier antyder högintensiv intervallträning kan vara ett utmärkt sätt att få motion för vissa människor. Det verkar ha ungefär samma, om inte mer, fördelar än längre och mer måttlig motion perioder. Tyvärr är det inte passar för alla människor. De bara början träningsprogram kanske inte kan arbeta på nära maxpuls. Beroende på hög intensitet delen, kan människor inte heller fysiskt anpassade till dessa pass om de har fysiska skador eller problem. Det definitivt rekommenderar att människor får en full hälsa examen före start av en högintensiv intervallträning programmet.

För dem som kan arbeta ute med denna typ av program, visas en av de största attraktionerna i HIIT för effektivitet . De flesta hjärt-pass som kräver minst 45 minuter till en timme (vid uppvärmning och nedkylning skall läggas). Detta är en mycket tid, och om motionsträning kan uppnås på kortare tid, kan det vara väl värt den extra ansträngningen inblandade.

En del tycker att en av svårigheterna med att göra detta arbete faktiskt räknar intervall. Använda ett stoppur kommer inte att fungera eftersom de intervall förändring i längd under en träning. Om man tittar på klockan med en digital avläsning är nog bra när de utövar utanför. Personer som arbetar ute på saker såsom stationära cyklar, maskiner trappa eller Ellipstrainer kan använda timers eller klockor på dessa delar av utrustning för att hålla reda på intervall. Många människor väljer att arbeta med en tränare så högintensiv intervallträning pass utförs perfekt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.