Vad är Grapefrukt riksdagen?

grapefrukt kost är en klassisk krasch diet med anor från åtminstone 1930-talet. Den varar i 12 dagar, och lovar att dieters kan förlora upp till tio pounds under den tiden. Den som vill använda kosten längre än 12 dagar kommer att behöva ta två dagar ledigt mellan varje session. Det är en billig diet plan, och anses vara ett inflytande för den populära kolhydratfattig Atkins diet.

grapefrukt diet bygger på tanken att grapefrukt innehåller ett speciellt enzym som, när de kombineras med protein, kan snabbt bränna fett, vilket leder till viktminskning. Det krävs en mycket strikt diet, med hälften av en grapefrukt, eller ett glas osötad grapefruktjuice, som förbrukas före varje måltid. Mellanmål och komplexa kolhydrater, exempelvis pasta, bakverk och ris, är inte tillåtna. Grönsaker som innehåller mycket kolhydrater, även ärter, jams, bönor och majs är också förbjudet. Det grapefrukt diet begränsar också vad dieters kan dricka, svart kaffe och vatten är de enda tillåtna drycker, förutom ett enda glas lättmjölk innan sängen.

Det finns inga bevis på att grapefrukt diet verkligen fungerar, även om det har ett par studier som genomförts, ingen bestämd fynd någonsin har publicerats som visar att viktminskning beror på grapefrukt och inte kalori restriktioner. Grapefrukt är en mycket frisk frukt, med mycket C-vitamin, kalium och andra näringsämnen. Rosa grapefrukt är en stor källa till betakaroten, som kroppen använder för att producera vitamin A. Med endast 40 kalorier per frukt i genomsnitt är det en bra frukt att äta som en del av en förnuftig diet, men det verkar inte ha någon särskild vikt befogenheter.

viktminskning sett från grapefrukt kost är sannolikt en följd av att förlora vatten vikt och stränga restriktioner kalorier. De flesta versioner av kost begränsa dieters till 800 kalorier, inte tillräckligt för att kroppen att arbeta normalt. Trötthet, yrsel och nedsatt koncentrationsförmåga är alla möjliga konsekvenser med att konsumera så få kalorier. Detta kan också leda till en långsammare ämnesomsättning, långsammare takt i vilken en kropp bränner kalorier. Som ett resultat så snart dieter börjar äta normalt igen, alla av vikt, och lite till, få tillbaka den.

grapefrukt diet kan hjälpa en person gå ner i vikt för en kort tid, men det är inte en realistisk viktminskning plan för långvarig användning. Det enda garanterat sätt att säkert gå ner i vikt och hålla bort, är genom att göra hälsosam kost val och att få regelbunden motion. Det grapefrukt diet är inte näringsmässigt ljud och ger inte tillräckligt med kalorier eller näringsämnen vara säkra för regelbunden användning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.