Vad är Braxton Hicks värkar?

Braxton Hicks kontraktioner är sammandragningar i livmodern under graviditeten. De kännetecknas av en smärtfri skärpning av livmodern, som inträffar sporadiskt och sällan från ungefär sjätte veckan av graviditeten, även om många kvinnor inte märker dem förrän mer än halvvägs genom graviditeten. Braxton Hicks kontraktioner var första dokumenterade av John Braxton Hicks, en engelsk förlossningsläkare, 1872. De är också kända som "metod" sammandragningar, eftersom de sakta förbereda livmodern för verkliga kontraktioner det kommer att genomgå under förlossning.

Medan Braxton Hicks kontraktioner är ofarliga, är det svårt för gravida kvinnor att skilja mellan dem och för tidig arbetskraft, vilket kan vara mer allvarliga. Om en kvinna är mindre än 37 veckor gravid ska hon övervaka Braxton Hicks kontraktioner om det finns fyra eller fler i en timme. Om Braxton Hicks kontraktioner bli rytmiska, smärtsamma, eller allt oftare tillsammans med menstruation-liknande kramper eller buksmärta, bör hon kontakta sin läkare eller barnmorska omedelbart. Dessa symtom, tillsammans med vaginal blödning eller stänkblödning eller vattniga, slemhinnor ansvarsfrihet som är tydlig, rosa, eller blod-färgade är alla tecken på prematura värkar. Bäcken tryck och smärta i nedre ryggen till ökade Braxton Hicks kontraktioner är också anledning till oro.

Efter 37 veckor har barnet betraktas som löper ut, och Braxton Hicks kontraktioner betyda att det går enligt plan. Som kvinna närmar sig sitt slutdatum, Braxton Hicks kontraktioner kan bli mer intensiv, eftersom vid denna punkt är de medhjälp få livmoderhalsen "mogen", eller mjuk och utplånas. När din värkarna, Braxton Hicks eller regelbundna, är 60 sekunder och fem minuter eller mindre förutom det är det en bra idé att kontakta din läkare eller barnmorska. Du kan vara i början av arbetskraft. Vare sig det är din första eller ditt femte barnet, ingen vet hur lång eller snabb din arbetskraft kommer att vara, så är det ofta bättre att vara säker än ledsen. Många en mor har levererat på väg till sjukhuset eller på akuten för att hon hade uppvisat upp inför arbete sammandragningar till Braxton Hicks kontraktioner och väntade därför att hon var rädd för att skickas hem.

De flesta mödrar är överens om att Braxton Hicks kontraktioner kan vara en av de mer obehagliga aspekterna av graviditeten. Din läkare kommer att erbjuda många förslag att göra dig mer bekväm medan du upplever dem. Ändra position bör bidra till att stoppa dem, och liggande på ena sidan är bättre än ligga på rygg.

Om du går till fots när man upplever Braxton Hicks kontraktioner, försök sitta ner, och om du vilar, försöka få upp och gå. Distraheras av fysisk aktivitet ibland masker Braxton Hicks kontraktioner. Dehydrering anses vara en av orsakerna till Braxton Hicks kontraktioner, så dricka ett glas vatten kan hjälpa till att sätta din livmoder för att vila. Andningstekniker, ett varmt bad eller dusch och tömma blåsan är alla andra saker att prova.

Naturligtvis finns det gamla hustrur "korrigerande åtgärder som hävdar att lindra eller stoppa Braxton Hicks kontraktioner. Eftersom dessa inte är medicinsk prövning, en gravid kvinna bör alltid rådfråga sin läkare innan du använder ett naturläkemedel. I "gamla dagar", gravida kvinnor vänt sig till ett glas vin, som hämmar uteruskontraktioner, för att hjälpa, men nu alkohol i alla belopp rekommenderas inte under graviditet.

Ett örtte bestående av kalott eller passion blomma, färsk ingefära, och wild yam sägs att slappna av livmodern och hela bäckenområdet. Andra örter som används i te eller utspädd tinktur som tros vara rättsmedel för Braxton Hicks kontraktioner i svart haw, svart cohosh och kramp bark. Trots att alla dessa åtgärder kan bidra till att lindra obehag av graviditeten är det bra att komma ihåg att Braxton Hicks kontraktioner gör den viktiga uppgiften att primning livmodern på arbetskraft.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.