Stämmer det att ägare till sällskapsdjur lever längre?

Enligt studier som utförts över hela världen, är det faktiskt sant att ägare till sällskapsdjur lever längre. Detta är så allmänt accepterat i många delar av det medicinska samfundet att läkare ibland rekommenderar husdjur till sina patienter, och sällskapsdjur terapi är ett växande erbjudande till platser som ålderdomshem och skydd för misshandlade barn. Det finns ett antal teorier om vad interaktion med djur hjälper människor att leva längre, och många ägare till sällskapsdjur har några egna.

Många tycker att dela sina liv med djur kan känna sig ganska givande, som alla sällskapsdjur ägare kan berätta. Tyder på att förutom att bara vara trevlig, kan husdjursägare också ha påtagliga hälsofördelar. För människor som inte kan egna husdjur, kan PET terapi tjänster förmedla några av dessa fördelar, särskilt när sällskapsdjur terapi utövar regelbundet.

Undersökningar av ägare till sällskapsdjur har visat att människor med husdjur tenderar att har lägre blodtryck och minskad stress, oavsett om andra faktorer i deras liv. Många djurägare har lägre blodtryck, och hundägare i synnerhet tenderar att vara i bättre fysisk kondition än icke-hundägare. Forskare i Nya Zeeland har föreslagit att "vanliga walkies" med hundar är antagligen ansvarig för den allmänt bättre hälsa hundägare.

För den som är deprimerad, husdjur kan ge en anledning att stiga upp på morgonen. Eftersom många djurägare känner ett ansvar för de djur de tar hand om, kan detta ansvar vara en drivkraft för någon som kämpar med depression och ensamhet. Husdjur har också visat sig vara till nytta för äldre, särskilt äldre människor som lever i isolerade miljöer.

Djur i alla former och storlekar är vanliga i behandling. Terapeuter som erbjuder djur eller sällskapsdjur terapi har noterat att deras patienter ofta verkar lyckligare med djur runt omkring, och att djur kan fungera som en katalysator för terapeutiska genombrott. Animal besökare av sjukhus, är äldreboende och annan omsorg ofta emot med spänning av de boende och patienter, och djur har också använts i rehabilitering vid platser som fängelser. Genom att minska psykisk stress, människor som interagerar med husdjur kan leva längre och leda mer givande liv.

Pet ägare verkar också ha bättre återvinning priser när det gäller allvarliga sjukdomar. I en 2008 undersökning av hjärt-enheter, konstaterade läkarna att ägare till sällskapsdjur var mycket mindre risk att dö inom ett år efter ett allvarligt hjärtfel händelse och kattägare i synnerhet verkar leva mycket längre än icke-kattägare, även om man ser till andra faktorer som kan påverka livslängden. Djurägare är också helt enkelt mindre sannolikt att uppleva stroke och hjärtinfarkt, enligt samma studie 2008.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.