Hur ofta ska jag få massage?

Massage är en typ av karosseri som innebär ingrepp i vävnader och muskler att släppa spänningar och påfrestningar. Många tycker om massage för att det är avkopplande och trevlig, men den har också hälsofördelar. Ta emot massage minst en gång i månaden kommer att orsaka flera hälsofördelar för klienter, men en ännu större frekvens kommer att bli mycket effektivare. I sista hand är beslutet om hur ofta du vill få massage bygger på material från din kropp, ditt massageterapeut, och i vissa fall en läkare.

Ta emot massage regelbundet kommer att bidra till att främja en hälsosam blodomloppet, tillsammans med god hållning. Massage lösgör dessutom spänningar och smärtor i muskler, ger dem möjlighet att röra sig mer fritt. Personer som får massage tenderar ofta att vara mer flexibel och bekväm i sina kroppar, eftersom de upprätthålla en högre allmän hälsa. Ta emot massage kan också vara bra för särskilda villkor, såsom stress, och man kan även rekommenderas av en läkare.

Fördelarna med att få massage varierar beroende på det sätt som används. Vissa typer av massage är bra för en allmän "må bra" erfarenhet, såsom svenska och Lomi Lomi. Andra som lymfdränage, Myofascial release, och djup vävnad är riktade mot specifika frågor i kroppen. Asiatiska metoder, såsom thailändsk massage och shiatsu är också mycket fördelaktigt.

Det kan ta experiment med få massage flera gånger och från flera olika terapeuter innan du börjar lägga märke till förmåner. Som en allmän regel, försök att använda samma terapeut för din massage, eftersom han eller hon kommer att lära känna din kropp. Tänk på att få massage har en kumulativ fördelar, så att du inte direkt känner dig bättre efter en eller två sessioner, men du kommer börja märka en skillnad redan efter fyra eller fler.

På ett minimum, många massage terapeuter är överens om att få massage en gång i månaden är en bra början. Men en gång varannan vecka är bättre. I vissa fall får massage en gång i veckan eller mer kan anges, särskilt när det gäller kunder som har haft senaste fysiska trauman. Frekvent mild massage efter en bilolycka, till exempel, är långt mer fördelaktigt än intermittent djup vävnad arbete. En läkare kan tala för massage för att behandla en viss sjukdom, och läkares rekommendation kan omfatta ett förslag till frekvens också. Likaså bör en läkare rådfrågas vid ombord på en vanlig kurs i massage terapi, att se till att massage är säker och hälsosam för dig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.