Hur kan jag sänka mitt Risk lungcancer?

Det finns några saker som kan göras för att lägre risk lungcancer. Några av dessa är lätta att kontrollera, och andra kan ta del arbete eller undersökning. Människor dagligen utsätts för ett antal föroreningar som kan öka risken för lungcancer, men det är inte alltid möjligt att undvika sådan exponering. Det bästa är att lägre risk som möjligt genom att undvika vissa saker, och ägna sig åt beteenden som har visat att de kan vara inblandade i reducerad risk.

Antalet en riskfaktor för lungcancer är rökning. Exponering för begagnade rök gör heller inget för att minska risken för lungcancer och i stället ökar. Slutsatsen är att människor som röker bör sluta att minska sina risker. De bör också aldrig föremål andra att andas andra tobaksrök, särskilt på nära håll. De som lever med en rökare bör insistera på rökning sker utomhus bara, långt borta från alla öppna fönster. Undvika arbetsmiljöer där exponering för andra tobaksrök är konstant minskar risken också.

Vissa typer av arbeten som utsätter människor för inandning av kemikalier kan ge upphov till risker lungcancer, som asbest eller andra. Någon måste arbeta dessa arbeten och det är tur att många människor nu använder speciella andningsskydd för att minska exponeringen. Det är viktigt när man arbetar på jobb som kräver användning av andningsskydd eller andningsapparat vara fullt utbildade på hur man använder denna utrustning och att aldrig arbeta utan det.

Vissa kemikalier finns i hemmen som kan höja risken att lunga cancer eller andra former. Dessa inkluderar radon och asbest. Av dessa kemikalier är radon farligaste, och att den inte har en lukt så att folk inte kan någonsin förstå den finns i deras hem. Det är möjligt att testa det, och att ha någon som specialiserat sig på radon eliminera bort den. Ta bort så många farliga kemikalier från hemmet som möjligt får betydligt lägre risken för lungcancer.

Vissa tecken finns att livsmedel människor äter och dricker de konsumerar får höja eller sänka risken lungcancer. Dricker alkohol än, mer än en drink en dag, kan öka risken för olika cancerformer. Att äta mat med mycket mättat fett faror kan också upphöja förändringar att få cancer.

Att äta en kost med mycket frukt och grönsaker kan bäst hjälpa människor. I synnerhet när det gäller korsblommiga grönsaker som kål och broccoli är kopplade till ett minskat risken för lungcancer, även bland rökare. Tidskrävande 3-5 portioner av dessa grönsaker i veckan kan minska risken att få lungcancer med cirka 40%. Frukt och grönsaker med karotenoider, såsom apelsiner, morötter, tangeriner och persikor, har också visats vara effektivt för att minska risken att utveckla lungcancer med cirka 25%.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.