Hur kan jag övning med ett hopprep?

Användning av ett hopprep att motion är ett allt populärare sätt att arbeta ut och bränna kalorier. Det är relativt enkelt, okomplicerat och billigt, och kan göras i avskildhet i ditt hem eller till ett hotellrum när du reser. De flesta entusiaster anser att det är ett roligt sätt att öka din fysiska kondition.

Detta första steg är att köpa ett hopprep som är avsedd för motion. Barnens hoppa rep är ofta för lätta att svinga bra och är för kort för längre vuxna. Handtagen bör passa bekvämt i dina händer och längden bör stå i proportion till din längd. Du kan testa detta genom att stå i centrum av repet-handtagen bör nå till din armhålorna. Du bör också alltid bära ett par bra stödjande sneakers, och försöker undvika att hoppa på särskilt hårda ytor, t. ex. betong.

hoppa rep är en aerobisk motion som bränner fett och ger hjärt-förmåner samt förbättra din styrka, balans, uthållighet och smidighet med tiden. Det är också bra för din arm och muskler axeln, tillsammans med resten av kroppen. Enkelheten i arbetet, balans med stora fysiska fördelar, gör det ett mycket populärt sätt att träna.

Var noga med att stretcha och värma upp innan du börjar, och alltid börja med armarna utmed sidorna. Det finns många olika övningar du kan göra med ett hopprep. Den första är den mest grundläggande hopp, där du svingar repet upp och över huvudet. Du kan även göra denna övning bakåt, genom att svinga repet över framsidan av kroppen och hoppa när den når baksidan av benen.

För bästa resultat, dela din träning i uppsättningar och upprepningar, ökar dessa som du känner dig starkare. Du kan välja att börja med tre uppsättningar av tio hopp, med ett en-minuters paus mellan set. När du blir starkare, kan du göra fyra uppsättningar av femton reps, och så vidare.

När du utför de grundläggande hoppa över, en möjlighet att göra det svårare att vrida benen från sida till sida med varje hopp. Du kan även jogga på plats med ett hopprep, svängande repet över huvudet med varje jogging steg. Om jogging är alltför intensiv, börja med en promenad steg och öka hastigheten och svårigheten som du känner kan.

Ett annat alternativ är att genomkorsa händerna när du gör den grundläggande hoppa. Börja på samma sätt, med armarna utmed sidorna, men när du gör det första hoppet, korsar händerna framför magen. Fortsätt omväxlande på detta sätt. Du kan också hoppa på en fot, omväxlande fötter när du går.

Slutligen kan du försöka påskynda repet och låta det gå under fötterna två gånger i ett hopp. När du blir bättre, kanske du kan passera hopprep under fötterna tre eller fyra gånger med bara ett hopp. Kom ihåg att träna med ett hopprep krävs övning och ihärdighet, som med alla motion.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.