Hur kan jag minska smärtan i Hallux Valgus?

Hallux Valgus är en vanlig sjukdom av foten som successivt skapar missbildning i ben och ligament struktur vid basen av stortån. Tillståndet kan vara ärftligt, men bär mycket snäva skor under många år kan också orsaka det. De missbildningar kan vid första orsaka lite obehag, men med tiden, en stor röd bula utvecklas vid basen av stortån, som orsakas av utskjutande ben som stortån ben curl mot tån bredvid. Denna bula kan vara svullna och obekväm.

För att minska smärtan av Hallux Valgus, vissa människor väljer omedelbart för operation för att rätta till stortån missbildning. Tidig korrigering kan ibland vara den bästa metoden för att undvika smärta, men operation kan medföra betydande återhämtningstid. Andra väljer att leva med sjukdomen, särskilt om missbildningen inte går framåt snabbt. De sedan måste lista ut hur man gör villkoret mindre smärtsamt.

Det finns många behandlingar som kan minska smärtan av Hallux Valgus. Den viktigaste anledningen är att vara selektiv om skor. Skor bör vara adekvat bred, har en rundad och generös tårna, och kvinnor bör undvika höga klackar. Även om du kan frukta tanken att bära ofta förtalas "förnuftiga skor," vad du offra för mode kan vara väl värt det när skorna minska smärtan av Hallux Valgus.

Även med bekväma eller vettig sko val kan liktorn smärta fortfarande intensiv. Vissa människor dra nytta av med hjälp av små vadderade liktorn kuddar, vanligen tillämpas på livsmedel med tejp eller tillämpas på insidan av en sko. Denna extra dämpning kan minska kompressionen på "tå bump" och lindra en del obehag. Andra väljer vadderade distanser mellan tårna. När dessa inte hjälper, vissa människor vänder sig till ortoser, till inlagor i skor, bidra till att minska smärtan av Hallux Valgus. Du bör kontrollera med din fotvårdsspecialist om de bästa valen för dig om du planerar att köpa ortoser.

Det finns andra direkta metoder för att behandla liktorn smärta. Efter en dag i skor, många som tycker att isbildning den liktorn bidrar till att minska svullnad och obehag. Det kan också hjälpa till att undvika verksamheter, särskilt långa perioder av stillastående, att skada dina fötter. Vanligtvis dock med den tid du har att undanröja möjligheten att stå eller gå för någon längre tid, kan det vara klokt att överväga operation så att du kan bedriva normal verksamhet.

Om en liktorn är bara ibland obekvämt, kan du minska smärtan av Hallux Valgus genom att använda över disk antiinflammatoriska läkemedel såsom ibuprofen eller naproxen natrium. En del tycker att en liten mängd smärtlindring från paracetamol, men det är ett smärtstillande medel och inte bidra till att minska svullnad. I sällsynta fall kan människor välja att injektioner av kortison nära liktorn platsen, men detta kan inte användas särskilt ofta eftersom det kan skapa degenerativa problem med foten och kan orsaka mer obehag över tiden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.